HABER: BERKAY FİDAN

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner, ülke ve kent gündemine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulundu. Taner, Genel Başkan Meral Akşener’in Aydın’da 12 Mart’ta yapacağı çalışma öncesine hazırlandıklarını dile getirdi. Taner, 2023 seçimlerinde İYİ Parti’nin Aydın’daki hedefleri ile son günlerde bazı basın yayın organlarında çıkan parti içi muhalefet iddiaları ile ilgili haberlere de yanıt verdi.

BU SENE BİR SEÇİME GİDİLİR BEKLENTİSİNDEYİM
Yeniden milletvekili adayı olup olmayacağı yönünde soruya yanıt veren Başkan Taner, “Bunları konuşmak için erken. Ülkede seçim takviminin ne zaman başlayacağı belli değil. Ben bu sene bir seçime gidilir beklentisindeyim. Ülkenin siyasi durumu bir seçimi zorunlu hale getiriyor. Millet İttifakı’nın adayı kim olacağı belirsiz. Mevcut cumhurbaşkanı Erdoğan da “adayım” demiş değil. Türkiye seçime gideceği gün Genel Başkanımız il başkanlarımız ile muhakkak bir zirve yapacaktır ve aday belirleme süreci belirlenecek” dedi.

6 AYDA YÜDE 15 OY ALDIK, AYDIN’DA NEDEN BİRİNCİ PARTİ OLMAYALIM
Hedeflerinin Aydın’da birinci parti olmak olduğunu kaydeden başkan Recep Taner, “Şu anda rahmetli Demirel’in sözü var. ‘Doğmamış çocuğa don biçmek’ diye. Genel seçimlerin ne zaman yapılacağı belli değil. İYİ Parti Aydın olarak hedefimizi koyduk. Bizim hedefimiz Aydın’da birinci parti olmak. Bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz. Bu hedefin ikinci kısmı Millet İttifakı’ndan bir cumhurbaşkanı seçtirmek. Kim aday olarak belirlenirse onun üzerine çalışma yapıp bunu sağlamak hedefimiz. Buna zorunluyuz. Biz birinci parti olacağımız iddiasında bazı arkadaşlar da tereddütler oluşuyor. Biz 0’dan yüzde 15’e gelen bir partiyiz. Aydın’da oyumuz 0’dı ve 6 ayki sonra seçimlerde yüzde 15 oy alan partiyiz ve biz neden birinci parti olmayalım. Şu an Aydın’daki en güçlü parti ile aramızda 10 puan fark var. Biz Aydın’da birinci parti olabiliriz” ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ’NİNKİ GİBİ İLÇE BAŞKANLARIMIZIN GÖZÜNDEKİ IŞILTIYI GÖRDÜM
Aydın’da 8 milletvekilinin 4 tanesini almayı hedeflediklerini söyleyen Taner, “Malum 6 genel başkan bir çalışma yürütüyor. Türkiye’deki mevcut sistemin değişmesi ile ilgili… Her seçim öncesinde genel başkanlar bir araya gelir ve nasıl bir çalışma yapılacağını ortaya koyar. Şu anki tabloda ülke siyasetinde güzel bir tablo oluştu. 6 partinin başkanı bir araya gelmiş ve sorunların çözümü için çalışmalar yapıyorlar. Şu anda güçlendirilmiş parlamenter sistem dediğimiz sistem Türkiye’nin ihtiyacı olduğu için 6 başkan tarafından ortaya kondu. Yapılacak olan milletvekili seçimlerinde 400 üzerinde vekil almamız lazım. 400’ün üzerine çıkalım ki bu değişikliği yapabilelim. Türkiye’de anayasa değişikliği yapılmasının yolu mecliste 400 milletvekili ile meclise girmek. Veya en azından Millet İttifakı olarak 360’ı bulabilelim ki referanduma gidelim. Sayın Akşener ‘ben başbakanlığa talibim’ demesinin ardından genel başkanımızın elini güçlendirmemiz lazım. Biz Aydın’da 8 milletvekilinin 4’üne talibiz. Zaten bu sistemi değiştirmemiz için Aydın’da 8’in 6’sını almamız lazım. Aydın’da çok rahatız çünkü biz 8 milletvekilinin 6’sını rahat alırız. Bizim İYİ Parti olarak hedefimiz 8’in 4’ü… Yönetimimiz ve ilçe başkanlarımız ile yaptığımız toplantıda hedefimizi koyduk. Toplantıda yöneticilerimizin ve başkanlarımızın gözlerindeki ışıltıya Sayın Bakan Nebati gibi ben de gördüm. Türk Milleti o parıltıyı Nebati’den göremedi ama ben o parıltıyı partimizde gördüm. Biz bu işi Aydın’da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

ANLAŞAMADIĞIMIZ İLÇE BAŞKANI YOK
Bazı basın yayın organlarında İYİ Parti ilçe başkanlarının kendisine yönelik muhalefet sergiledikleri iddialarını da yorumlayan Recep Taner, “Aydın’da anlaşamadığınız ilçe başkanı yok. Kamuoyunda algı oluşturulmak isteniyor. Bunun hangi mihraklar tarafından oluşturulmaya çalışıldığının farkındayım. Dün sayın genel başkanın yanına mazereti olan başkanlarımızın dışındaki başkanımızla gittik. Bugün ise bizlerle beraber… Aydın il teşkilatımızda böyle bir algı oluşturulacak bir durum yok. Ben İYİ Parti’nin Aydın’da beklediği yere ulaşması için çabalayan birisiyim. Gelecek ile ilgili olan hesaplar üzerinden siyaset yapmıyorum. Milletvekilliği adaylığı için siyasete dönmedim. Siyaset yapmıyordum, emekliydim, arkadaşlarımız buyur göreve dediler, ben de ülkenin içinden geçilen süreçten dolayı görevin başına geçtim. Burada yapılacak olan her çalışmada İYİ Parti’yi hedeflediği noktaya getirmek istiyoruz. Hiçbir arkadaşımızın, ilçe başkanının İYİ Parti’nin Aydın’da iyi bir yere gelmesinin dışında bir ajandası olduğunu düşünmüyorum. Varsa da zamanla ortaya çıkar. İYİ Parti’de siyaseti göze alan arkadaşımız kendisine yapılacak her baskıyı gözeterek siyaset yapıyorlar. Biz Türkiye’de hiç kimsenin parti kurmaya cesaret edemediği ortamda partimizi kurduk. Sayın Akşener’e çok ağır saldırıların olduğu süreçte çaba verdik. Ve bu mücadeleden başarılı çıktık. Bizden sonra çok sayıda parti kuruldu ve bunun önünü açtık. Türkiye’de siyaset yapılabileceğini ortaya koyduk. Bunlar ülkenin gerçekleri. Bunları başarmış kadrolar olarak arkadaşlarımız arasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Bir sorun olduğunu gündeme getirmeye çalışan bir olgu var mı, var ama ben öyle bir şey olduğuna ihtimal vermiyorum. Yokmuş gibi davranarak da devam ediyorum. Çünkü bizim baktığımız pencerede böyle bir sorun yok” dedi.

İYİ PARTİ YOK SAYILAMAZ
Genel Başkan Akşener’in “İYİ Parti olmasaydı CHP’nin büyükşehir belediyelerini kazanması zordu” açıklamasını da yorumlayan Taner, “Türkiye’de İYİ Parti’yi yok farz eden bir kesim var. Yukarıda sayın genel başkanlar bir araya gelip birlikte hareket ederken tabanda bazı şahısların İYİ Parti yok farz ederek yaptıkları açıklamaların yok farz ederek faaliyet gösterenlerin olduğu bir ortamda bu tarz hatırlatmalar yapılır. Bu hatırlatmaları Aydın’da da İYİ Parti’nin kurumsal kimliğine saygı duyulmadığını gördüğümüzde de bu uyarıları yapıyoruz, yapmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Aydın’da Millet İttifakı’nın 2019 seçimlerinde bize bırakılan İncirliova ve Nazilli belediyelerini kazandık. O iki belediyenin kazanılmasında nasıl biz CHP’li arkadaşlarımızın desteğini gözetiyorsak Aydın’daki diğer ilçelerinin Millet İttifakı tarafından alınmasında da İYİ Parti’nin büyük desteği olmuştur” ifadelerini kullandı.

PAKDEMİRLİ AFFINI İSTEDİ, AKP DE MİLLETTEN AFFINI İSTEYECEK
Başkan Taner, zeytinliklerin maden alanlarına açılması genelgesine tepki göstererek “Türkiye gündemi bir hayli yoğun… Bir kısım gündemler gerçekken ülkemizin gündemi bir kısım suni gündemlerle ülke gündemi meşgul edilmekte. Zeytin kanunu ve sayın bakan beyin istifası bugün gündemde. Zeytin Kanunu 1925 yılında ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk tarafından çıkarılmış olan Tarım Kanunu’na bağlı bir kanunudur. AKP hükümeti göreve geldiğinden beri bu kanunu değiştirmek için 8. Teşebbüsü. 7 kere mecliste denemelerde bulundular. Bu kanunu nasıl işlevsiz hale getiririz diye girişimleri oldu. Maden yasasının gerekçesi olarak gündeme gelen genelge de gündem kalkacak. Zeytin, Aydın için önemli. Aydın, zeytin ambarlarından birisidir ve iddialı olduğumuz bir sektör. İYİ Parti Aydın olarak zeytin üzerine oynanan oyunlara tepkiliyiz. Bu kanunun bitirip vatandaşa en büyük kazığı atan sayın Pakdemirli görevden affını istese de bu yapılan düzenleme ve çalışmalar neticesinde AKP’yi ülkeden affına sebep olacak bir duruma getirdi. AKP’nin de Pakdemirli gibi affını istediği bir dönem olacak ve İYİ Parti iktidarı olacak. Sayın Genel Başkanım da Başbakan olacak” şeklinde konuştu.

"ZAMPİYON" BENZETMESİ
AK Parti’ye “zmpiyon” yakıştırması yapan Taner, “Maalesef son gelen zamlardan sonra TÜİK dahi 2003 yılında bu yana baskı altında olan enflasyon verilerini 2003 yılına verilerine geri döndüren bir rakam yayınlandı. TÜİK enflasyonu yüzde 54 olarak gösterse de içinde uzmanların, ekonomistlerin, akademisyenlerin bulunduğu ENAG’ın çalışmasına göre enflasyon yüzde 123,30. Bunu zaten Türk milleti ziyadesiyle hissediyor. Pazarlara girdiğimizde ürün fiyatları –mevsim ürünü olmayanlara amenna- yüksek. Kış sebzeleri dahi çok yüksek… Hepimiz yaşıyoruz. Günlük olarak akaryakıt zamları geliyor. Litresi 20 TL’ye koşuyor. Bu fiyatlar, zamlar vatandaşa yansıyacak. Dolayısıyla AKP şu anda hep şampiyonlukları sevdi, başarılarından bahsetti. Biz kendilerine ‘zampiyon’ diyoruz. Bu durumun çok fazla devam edemeyeceğini ve vatandaşlarımızın Bakan Pakdemirli gibi AKP’yi görevden affedeceğine inanıyoruz” açıklamasında bulundu.