CHP Genel Başkanı Başkanı Kılıçdaroğlu, saat 13.00'te Milli Eğitim Bakanlığı binasına geldi. Ancak içeriye alınmadı.

CHP lideri burada yaptığı açıklamada, "Bir haksızlık bir hukuksuzluk varsa, buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. Siz adaleti sağlamak zorundasınız. Öğretmen alacaksınız. Öğretmenlere haksızlık yapmayacaksınız. Haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaştığımızı görecekler" dedi. 

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir haksızlık, hukuksuzluk varsa, birinin hakkı gasp ediliyorsa ve bu gasp edilme sarayın talimatı ile yapılıyorsa buna karşı çıkmak en insani görevimdir. Nerede kul hakkı yeniyorsa, torpil oluyorsa buna karşı çıkmak benim boynumun borcudur. 

Dün, bir feryadı dile getirdik. KPSS'de 80 90 puan alan evlatlarımızın sözlü sınavlarda elendiğini duydum. Onlarla konuştum. Bu memlekete yazıktır. Gencecik evlatlarımıza yazıktır, günahtır. 

'Mülakatlarda +3 - 3 arasında puan verilecektir' şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var.  

Bütün anne babalara sesleniyorum, onlar adına konuşuyorum. Haksızlık var, hukuksuzluk bir feryat var. Benzer olaylar geçmişte olduğunda haksızlığa uğrayanlar Danıştay'a gitti, Danıştay bunları tescilledi. 

Öğretmene haksızlık yapamazsınız, böyle bir tabloya izin vermeyeceğiz. Haksızlığa uğradığını söyleyen herkese hukuki desteği vereceğiz.

Haksızlık yapanlar şunu unutmasınlar: Görecekler, haksızlık yapanlarla nasıl hesaplaşacağımızı görecekler. Dürüst bürokratlar başımın üstünde, haksızlıklara mesafeli durun, altına imza atmayın diye onlara söylemiştim. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, bu şeytanlarla hesaplaşmak boynumun borcudur. 

(Özer'in açıklaması) Saray'ın talimatı ile iş yapanları ben muhatap almam. Benim muhatabım, hedefim, sarayda oturup haksızlık yapan kişilerle hesaplaşmaktır." 

POLİTİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ