Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yapılacak ilk seçimde desteğini açıklayan Türkiye’deki STK olan TAHAP Başkanı Mustafa Sarıoğlu, 10 ülke büyükelçisinin Osman Kavala üzerinden çok daha farklı amaçlar güttüğünü vurguladı. “Hedef AK parti ya da Recep Tayyip Erdoğan değildir. Hedef Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türk dünyası ve İslam ülkeleridir” diyen Başkan Sarıoğlu, TAHAP olarak Devletin ve Milletin yanında ve emrinde olduklarını belirtti.

“Hedef Erdoğan üzerinden Türkiye Cumhuriyeti’dir”

İnsanlık tarihi boyunca tüm medeniyetlerin farklı sıkıntılar yaşadığına vurgu yaparak hiçbir milletin Türk Milleti kadar mazlum için zalime karşı dik duruşunu gösteremediğine vurgu yapan Başkan Sarıoğlu, “Her dönemde mutlaka içimizde farklı odaklara uşaklık yapanlar da çıkmıştır. Tarihte hep kaybetmişler yine kaybedeceklerdir. Daha öncede defalarca belirttik. TAHAP olarak Devletimizin ve Milletimizin yanında ve emrindeyiz. Her kim olursa olsun, millet ve devlet bekası yolunda ihanet ederse bedelini ödeyecektir. Bulunduğu makam rütbesi ne olursa olsun hukuk önünde mutlaka bir gün hesabını verecektir. Dünya şartlarında Türki Cumhuriyetlerin, ülkemiz önderliğinde geldiği nokta da birilerinin rahatsız olmaması mümkün değil. Hedef AK parti ya da Recep Tayyip Erdoğan değildir. Hedef Recep Tayyip Erdoğan üzerinden Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türk dünyası ve İslam ülkeleridir” dedi.  

“Erdoğan tek Cumhurbaşkanı adayımızdır”

Türk Milleti’nin Erdoğan’ın liderliğinde kendi kaderini çizecek kudrete sahip olduğunun altını çizen Başkan Sarıoğlu, “Farklı yöntemlerle beceremediklerini tarımın bileşenleri üzerinden kopardıkları yaygara, ihaneti net Kavala vb isimler üzerinden kaos ve Cumhurbaşkanımızı itibarsızlaştırmaktır. Unuttukları bir şey var, tarihte de bitti denildiği an yeniden dirilişe geçmiş Aziz milletimiz, günümüzde de Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kendi kaderini, yolunu çizecek Kudrete sahiptir. Net bir ifade ile TAHAP olarak sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Yapılacak seçimde daha öncede açıkladığımız gibi Recep Tayyip Erdoğan Tek Cumhurbaşkanı adayımızdır. Saygılarımızla Kamuoyuna duyurulur” ifadelerini kullandı.