Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasının önlenmesine yönelik tedbirler kapsamında, sağlık hizmeti veren kamu ve özel sektöre ait tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ilgili belediye tarafından karar verilmesi şartıyla belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların kurdukları birlik, müessese, işletme ve şirketlerce yürütülen toplu taşıma hizmetlerinden, Başkentray, Marmaray ve İzban seferlerinden 30 Haziran 2022'ye kadar ücretsiz yararlanabilecek.

Kararın ardından Ankara, İzmir, Denizli, Kocaeli ve Kayseri gibi büyük kentlerde yerel yönetimlerin aldığı kararlarla sağlık emekçilerinin ücretsiz olarak toplu taşımadan yararlanması sağlandı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Aydın Şube Eş Başkanı Öznur Özağaç, sağlık çalışanları için tanınan ücretsiz ulaşım hakkının Aydın Büyükşehir Belediyesi’nce de tanınmasını talep ettiklerini dile getirdi. 

Özağaç tarafından yapılan açıklamada “koronavirüs salgını devam ediyor. Pandemi kahramanları olarak ilan edilen bizler mücadelemize halen devam ediyoruz. Hala sahadayız, hala virüsün her versiyonuna karşı en ön safta cansiperane çalışıyoruz. Birçoğumuz çalıştığımız hastanelerden, evlerimizden uzak alanlarda görev yapıyoruz. Birçok kentte ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili kararlar alındı ve uygulamaya konuldu. Bunu değerli buluyoruz. Belediye başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu’nun da ücretsiz ulaşım hakkımızın Aydın’da da sağlamasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.