Hazır beton ve agrega üreticilerinden Boğaziçi Beton, Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da, sürekli işlem yöntemiyle ve “BOBET.E” kodu ile işlem görmeye başladı.

Boğaziçi Beton’un Vakıf Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde yürütülen halka arz süreci sona erdi. Boğaziçi Beton hisseleri, 3 Haziran tarihi itibarıyla Borsa İstanbul Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. 3,50 TL baz fiyat ve “BOBET.E” kodu ile Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan Boğaziçi Beton’un hisseleri, ilk işlem gününü 3,85 TL’ye yükselerek tamamladı.  Geçtiğimiz günlerde talep toplama dönemini başarıyla tamamlayan Boğaziçi Beton’un, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle gerçekleştirilen halka arzında 114 milyon TL nominal değerli payların satışı yapılmış, halka arz büyüklüğü 399 milyon TL olarak gerçekleşmişti.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre Boğaziçi Beton’un, halka arzı 42.380 gerçek ve tüzel kişinin katılımıyla gerçekleşmişti. Halka arz edilen payların yüzde 60’ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 30’u yurt içi kurumsal yatırımcılara ve yüzde 10’u ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara dağıtımı yapılmıştı.

“HALKA ARZ İLE BİRLİKTE SEKTÖRDE GÜÇLENEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Halka arz sürecini değerlendiren Boğaziçi Beton Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Zengin, “Süreci başarı ile tamamlamış olmaktan dolayı mutluyuz. Kurumumuza ilgi gösteren ve ortak olan tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz. Ülkemizin geleceğini sağlam yapılarla inşa edecek çok büyük bir aileye kavuştuk. Bize güvenen yatırımcılarımızla şimdi daha da güçlüyüz. Hep birlikte güvenli ve sürdürülebilir kentleşmenin geleceği için çalışacağız” diye konuştu. Boğaziçi Beton’un üretim gücüne ve dağıtım ağına değinen Zengin, “Üretim ve satış faaliyetlerimizi İstanbul’da 21 farklı lokasyonda, 30 hazır beton tesisi ile sürdürüyoruz. Ana faaliyet konumuz olan hazır beton üretimi ve satışı ile birlikte, betonun hem kalitesini hem maliyetini etkileyen agregayı da kendi bünyemizde üretiyoruz. Bu kapsamda yıllık 6 milyon ton agrega üretim kapasitesine sahip iki taş kırma tesisi ile İstanbul Avrupa yakasının en yüksek kapasiteli agrega maden ocaklarından bir tanesinin işletmecisiyiz. Halka arz ile birlikte sektörde güçlenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.  

HALKA ARZDAN ELDE EDİLEN GELİR YATIRIMA GİDECEK

Türkiye için katma değer üretmeye devam edeceklerini belirten Abdurrahim Zengin, şunları söyledi:

“Sermaye artışı sonucunda elde ettiğimiz halka arz gelirlerinin yüzde 20’lik kısmı (67 milyon 800 bin TL) ile yatırım finansmanı, araç ve makine alımları yapmayı hedefliyoruz. Yüzde 30’luk bölümünü (101 milyon 700 bin TL) ise işletme sermayesi olarak ve yüzde 50’lik kısmını (169 mlilyon 500 bin TL) ise finansal borçluluk seviyesinin azaltılması için kullanacağız. Hedefimiz büyümek. Topraklarının büyük çoğunluğu deprem kuşağında olan ülkemizde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019 yılı sonunda yayınladığı Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na göre gelecek beş yılda, 1.5 milyon konutun yenilenmesi ihtiyacı var. Bu yaklaşık 90 milyon metreküp beton anlamına geliyor. Her geçen gün özel sektör ve kamuda yeni mega projeler açıklanıyor. Yatırımcılarımızın sağladığı finansman desteği ile kapasitemizi daha da artırmayı ve fırsatları değerlendirerek Türkiye’nin hızla gelişen altyapısına, kamu ve özel sektördeki sağlam yapılara imza atmayı amaçlıyoruz.”