Eylül ayında dünya çapında tanıtımı yapılan yeni nesil Rolls-Royce Ghost Türkiye’ye geldi. Vergisiz fiyatı 2 milyon 500 bin TL olan aracın, 2016 yılı üretimi ikinci el fiyatı ise 6 milyon TL. 

Yeni mimarisi ve ileri teknolojisiyle yenilenen Ghost, Rolls-Royce’un şimdiye kadar ürettiği modeller içerisinde, teknolojik açıdan en gelişmiş otomobil olma özelliğini taşıyor. Otomobil eylül ayında tanıtılmıştı. Nihayet Türkiye'ye de geldi. Lüks otomobil sınıfının zirvesinde yer alan taşıtın ABD fiyatı 332 bin dolar. Mevcut kur ile vergi eklenmeden ise otomobilin fiyatı 2 milyon 500 bin TL. Rolls-Royce’un Ghost modelinin 2016 yılı üretimi olanı ikinci elde 6 milyon TL’ye satılıyor. Yeni Nesil Ghost, Twin Turbo 6.75 V12 Motor ile donatıldı. 21 inç jantların üzerine oturan Ghost, 100 kilogramlık yalıtım malzemesi sayesinde seslerin içeri girmesini engelliyor.

Royal Motors Başkan Yardımcısı, Rolls-Royce Motor Cars İstanbul Genel Müdürü A. Hilal Aysal, yaptığı açıklamada “Yeni Ghost'un lansmanı, lüks dünyasında yeni ve çağdaş bir hareketi beraberinde getiriyor. Müşterilerimizden gelen son derece olumlu geri bildirimlerden sonra Ghost'u ilk kez evimizde sunmaktan mutluluk duyuyorum. Misafirlerimizin sağlığı ve güvenliği bizim için çok önemli ve Yeni Ghost'un tanıtım planlanmasında bu konuyu titizlikle ele aldık. Geçtiğimiz yılı yaşanılan zorluklara rağmen başarılı bir şekilde atlattık. Böyle dönemlerin kalıcı değerlere yatırım yapmak için doğru zaman olduğunu düşünüyor ve 2021'de başarılı bir başlangıç yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.