HABER: EKİN KORKMAZ
Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda soğan fiyatları cep yaktı. Vatandaş öncesinde kiloyla aldığı soğanı artık taneyle almaya başladı. Pahalılıktan hem esnaf şikayet etti hem vatandaş.

“FAKİRİN SOĞANINA GÖZ KOYDULAR”

Pazardan iki soğan bile alamadığını söyleyen Hediye Ersoy; “Ben emekli hemşireyim. Bugün pazara gittim iki soğan alamadan geri döndüm. Kendi evim var bir evimde kirada ama emekli maaşım ve gelen kira bana yetmiyor. Fakir fukara ne yapıyor diye düşünemiyorum bile. Elinizi tencereye attığınızda ilk olarak soğan alırsınız sonra patates. Bunlar, fakirin soğan ve patatesine bile göz koymuş.” diyerek sitemlerini dile getirdi.

"19 KANTAR SOĞAN VAR ELİMDE"

Esnaf satamamaktan şikayetçi vatandaş satın alamamaktan. 20 senedir pazarcılık yapan Behize Cengiz ürün pahalılığından dolayı elindekileri satamadığını söyleyerek; “İşlerimiz kötü. Biri alırsa diğeri almıyor. 19 kantar soğan var elimde hala satamadım. Yakın zamanda yeni mahsüller çıkacak fiyatlar ondan da pahalı şuan.  Kilosu 25 lira olan soğanı nasıl alsın insanlar. İnsanların alım gücü yok. Böyle olunca biz de iş yapamıyoruz. Kiramı mı ödeyeyim, yer parasını mı yoksa bunları koyduğumuz çuvalların parasını mı. Çuval parası 5 lira olmuş 4 çuval ürün olsa elimde 20 lira buna veriyorum.” dedi.