HABER: EKİN KORKMAZ

Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, yerel seçimlerde izlenecek yol haritasına yönelik Aydın Haberleri'ne özel açıklamalarda bulundu. 'Saadet Partisi, Aydın Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçede adaylar çıkaracak mı?' sorusuna yanıt veren Karahan, ittifaklar hakkında da konuştu. 

"BÜYÜKŞEHİR İÇİN GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ ARKADAŞLARIMIZ VAR"

Başkan Karahan yerel seçimlerde 81 ilde de adaylarını hazırladıklarını söyleyerek; "Biz 81 ilde 970 ilçe ve beldelerimizde Saadet Partisi olarak her yerde adayımızı hazırlıyoruz. Aydın’da da şu an adaylarımızın bir kısmı hazır, aday adayı olarak ortaya çıkan arkadaşlarımız oldu. Büyükşehir için görüştüğümüz arkadaşlarımız var. Karşımızdaki Cumhur İttifakı’nın nasıl bir hamle yapacağı da önemli. Onlar birçok yerde ortak seçime giriyorsa Millet İttifakı neden girmesin" dedi.

"ADAY ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Aydın'ın 6 ilçesinde adaylarını netleştirdiklerini belirten Karahan; "Şu an 17 ilçemizde de aday çalışmalarımız devam ediyor. Nazilli, Bozdoğan, İncirliova, Kuşadası, Didim ve Söke’de adaylarımızı netleştirdik diyebilirim. Büyükşehir için de görüştüğümüz birkaç arkadaşımız var. Memur olan kamuda çalışan arkadaşlarımızın istifa etmesini istediğimiz için burada bir tedirginlik söz konusu oluyor. Çünkü hükümetten gelecek baskılardan dolayı tedirgin oluyor. Yani siyaseti yaparken insanlar birçok şeyden fedakarlık yapıyor. Belediye başkanlığı adaylığımızın yanı sıra belediye meclis üyeleri için de çalışmalarımız devam ediyor. Eğer genel merkezimiz Aydın’da tek başınıza seçime gireceksiniz dediği takdirde bizim 17 ilçemizde meclis üyemiz ve belediye başkanımız hazır olur"  ifadelerini kullandı. 

"ORTAK BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLECEK"

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu

Gelecek Partisi ile ortak bir çalışma yürüteceklerini vurgulayan Karahan; "Gelecek Partisi ile mecliste ortak bir grubumuz var. Yerel seçimlerde de bu ortaklıklar genel merkez bünyesinde nasıl yapılacağı şeklinde bir anlaşmaya varıldıktan sonra birkaç tane alternatif var. Gelecek Partisi'nin güçlü olduğu yerde biz onları destekleriz. Saadet Partisi’nin güçlü olduğu yerde Gelecek Partisi bizi destekler veya tek bir partiden aday çıkarılır. Ortak bir çalışma yürütülecek. Tabi henüz seçim takvimi resmen başlamadı. Başka partilerle de ittifak olmasa bile dirsek teması şeklinde olabilir. Millet İttifakı genel seçimlerden sonra her ne kadar bitmiş gibi gözükse de yerel seçimlerde de farklı bir çalışma içerisine girebiliriz. Tabi bunu önümüzdeki zamanlarda genel merkez ve genel başkanlarımızın bir araya gelip alacağı kararlar doğrultusunda biz de genel merkezin almış olduğu karara uyarak devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

"ŞU AN AK PARTİ ADAY ÇIKARAMIYOR"

Yerel seçimlerde en güçlü adayın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğunu belirten Karahan; "Özgür Bey kongreden sonra yapmış olduğu açıklamada önceki dönem genel başkamızın açıklamış olduğu büyükşehir adaylarımızla yola devam edeceğiz dedi. Özlem hanımı da buna dahil etti. Özlem hanım adayımızdır dedi. Özlem hanım da sürekli sahada çalışıyor. Adaylık konusunda herhangi bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum. Bu dönemde de Özlem hanım aday olacağı benim kanaatimce kesin. Bir sıkıntı görmüyorum. Şu anda da Aydın’da da en güçlü aday işin açıkçası Özlem Hanım’dır. Şu an AK Parti aday çıkaramıyor. İki dönem Mustafa Savaş çıktı. Geçen genel başkanlarının açıklamalarına göre milletvekillerinin aday adaylık müracaatlarını bile almayacaklar. Bakalım onlar kimi aday çıkaracak. Aday bulabiliyorlar mı? O da merak konusu" dedi.

"GAZZE'NİN BOŞALTILMASINA RAZI GELMEYİN"

 Gazze'deki insanların Türkiye'ye getirilmesi girişimlerinin doğru bulmadığını söyleyen Karahan; "Gazze’de bir soykırım maalesef yaşanıyor. İslam ülkelerinin sessizliği bizi daha fazla üzüyor. Biz Türkiye olarak iktidar olarak sessiz kalıyoruz. Çaresiz kalıyoruz. Hiçbir yaptırım uygulayamıyorlar. Adım adım Büyük Ortadoğu projesini işletiyorlar. Biz Türkiye olarak üzülüyor ve korkuyorum ki Gazze’deki mücadelesini veren mücahit insanları, ülkesini savunan insanları Türkiye’ye getirmek için girişimlerde bulunmaya başladık. Gazze’yi boşalttırıyoruz. Eğer Gazze boşalırsa Mescidi Aksa düşer, Kudüs düşer. İsrail hedefine ulaşır. Akdeniz’de hakimiyetini kurar. Ve bu ateş Türkiye’ye sıçrar. AK Partili vekillerin vicdana gelmesini ve hiçbir şekilde Gazze’nin boşaltılmasına razı gelmemesini arzu ediyorum" şeklinde konuştu.