Küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik 90 dakikada Galatasaray geriden gelerek son dakika penaltısıyla 3-2 kazandı.

Maçta tam 4 penaltı kararı verildi ve 1’i VAR kararıyla iptal edildi. Göztepe 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1’i yakaladı ve arka arkaya 2 penaltı golüyle maçı 3-2 kaybetti. 

G.SARAY'DA BU SEZONUN EN ERKEN GOLÜ
Gürsel Aksel Stadyumu'nda tribünler hınca hınç dolarken karşılaşmaya etkili başlayan Göztepe olsa da golü bulan Galatasaray oldu.

Kullanılan serbest vuruşta ceza sahası için topla buluşan Danimarkalı savunmacı Victor Nelsson, henüz 3. dakikada sarı kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi ve Galatasaray'ın bu sezonki en erken golünü imza attı.

Bu golün şokunu çabuk atlatan ev sahibi Göztepe, oyunu Galatasaray yarı sahasına yıkarken özellikle Nelsson'un iyi savunmasıyla aradığı golü bulmakta zorlandı.

GOL PENALTIDAN GELDİ
Müsabakanın 45+1. dakikasında Göztepe'nin sağ kanattan geliştirdiği atakta ceza sahasında topa elle müdahale eden Taylan Antalyalı, penaltıya sebebiyet verdi.

Göztepe'de penaltı atışında topun başına geçen Cherif Ndiaye, şık bir vuruşla kaleci Pena'yı ayrı köşeye göndererek skoru 1-1'e getirdi.

NDIAYE BİR KEZ DAHA PENALTIDAN ATTI
Müsabakanın 70. dakikasında yine Göztepe'nin sağ kanattan gelişen atağında bu kez Ömer Bayram topa müdahale ederken ev sahibi takım futbolcuları penaltı itirazında bulundu.

VAR'da pozisyonu inceleyen Arda Kardeşler, penaltı noktasını gösterirken Cherif Ndiaye, bir kez daha Pena'yı geçti ve skoru 2-1'e getirdi.

GOMIS SİFTAH YAPTI

Galatasaray'ın 85. dakikada kullandığı serbest vuruşta Dino Arslanagic'in topa elle müdahale ettiğini belirten Arda Kardeşler, bu kez Galatasaray lehine penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Bafetimbi Gomis, skoru 2-2 yaptı.

BİR PENALTI DAHA
Müsabakanın 90+6. dakikasında Berkan Emir'in Emre Kılınç'a faul yaptığı belirten Arda Kardeşler, pozisyonu VAR'da izleyip penaltı noktasını gösterdi.

TARAFTAR SAHAYA GİRDİ, FUTBOLCULAR ENGEL OLDU
Verilen karar sonrası Göztepe taraftarı adeta çılgına döndü. Küfürlü tezahüratlar yapan taraftarlardan bazıları, sahaya girerek saldırıda bulunmak istedi. Araya giren futbolcular, taraftarın saldırısına engel oldu.

90+9. dakikada Bafetimbi Gomis topu ağlara gönderdi ve maçtaki 2. golünü kaydederek skoru 3-2'ye getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, sahadan 3-2 galip ayrıldı ve 141 gün sonra deplasmanda kazandı.

YABANCI MADDE PENA'YA GELDİ
Maçta skor 3-2'ye geldikten sonra bazı Göztepe taraftarları, sahaya yabancı madde attı. Bu maddelerden biri Galatasaray kalecisi Inaki Pena'ya isabet etti ve İspanyol kaleci bir süre yerde kaldı.

Domenec Torrent yönetiminde ilk galibiyetini alan Galatasaray'da futbolcular maçın ardından büyük sevinç yaşadı. Bitiş düdüğü ile birlikte Galatasaraylı Marcao ve Ömer Bayram kendilerini saha içinde yerde bıraktılar.

KORİDORLARDA ORTALIK KARIŞTI
Karşılaşmanın bitişiyle birlikte gerginlikler bu kez futbolculara sıçradı. Soyunma odası koridorlarında iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşanırken, Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat, saha içerisinde çok sinirlendi.

İRFAN CAN GÜÇLÜKLE SAKİNLEŞTİRİLDİ
Galatasaraylı Mostafa Mohamed ile bir tartışma yaşayan İrfan Can, sinirlerine hakim olamadı ve Mısırlı futbolcunun üzerine yürümek istedi. Göztepeli futbolcular İrfan Can'ı sakinleştirmekte zorlanırken, kaptan Halil Akbunar İrfan Can'ı tutarak gerginliğin daha da büyümesine engel oldu.