Süper Lig'in sonucu en çok merak edilen karşılaşmalarından birinde Galatasaray, Fenerbahçe'yi konuk etti. Zirve yarışından daha fazla uzak kalmak istemeyen ve sadece galibiyeti düşünen iki devin kapışmasında kazanan Sarı-Lacivertliler oldu. Kanarya deplasmanda Mesut Özil ve Miguel Crespo'nun golleriyle güldü, tam 8 maç sonra ligde ezeli rakibini mağlup etmeyi başardı.

Tam 2 yıl aradan sonra tamamen dolu tribünler önünde bir maça çıkan Sarı-Kırmızılılar mücadeleye hızlı başladı. 16'da formda yıldızı Kerem Aktürkoğlu, Aslan'ı 1-0 öne geçirdi. Bu dakikanın ardından Cim Bom ikinci golü, Kanarya da beraberliği ararken, 31'de bir kez daha fileler sarsıldı. 

Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil 70 metre depar attığı pozisyonun sonunda Muslera'yı avladı ve skora eşitliği getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu sonuçla sona erdi, ikinci devre ise ilk yarıyı tempo açısından arattı! Fenerbahçe'de 83'te Marcel Tisserand kırmızı kart görürken, 85'te Mbaye Diagne'nin golü faul gerekçesiyle sayılmadı. 90+2'de Miguel Crespo sağ çaprazdan uzak köşeye harika vurdu, top direkten içeriye girdi ve Fenerbahçe derbiden 2-1 galip ayrıldı. 

Bu sonuçla; Fenerbahçe puanını 23 yaparken, Galatasaray 20 puanda kaldı. Lider Trabzonspor ise maç eksiğine rağmen 30 puanda.