ABDULLAH ÇELEBİ 

Emre Sakçı'nın Avrupa ve dünya şampiyonluklarıyla gururlanan İzmir, kadınlarda da yüzme sporuna yeni bir yıldız yetiştiriyor. Henüz 5 yaşında Bornova Belediyesi'nin yüzme kurslarında havuzla tanışan, 2018'de 13 yaş Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyayı boynuna takarak Milli Takım'a seçilen Azra Akı, çıtayı da çok yükseğe koydu. Avrupa Gençler Şampiyonası'na madalya hedefiyle hazırlanan genç sporcu, Türkiye'ye yüzmede olimpiyat madalyası getiren ilk sporcu olarak tarihe geçmek istiyor

Dünya ve Avrupa şampiyonu rekortmen yüzücü Emre Sakçı'nın yetiştiği İzmir, kadınlarda da dünya sahnesine Azra Akı'yı hazırlıyor. İzmir Dokuz Eylül Koleji'nde burslu olarak eğitimini sürdüren, 2018 yılında 13 Yaş Türkiye Şampiyonu olarak Milli Takım'a seçilen Azra Akı, şimdiden hedefini büyüttü.

Bornova Belediye Başkanı Başkan Mustafa İduğ'un "Yüzme bilmeyen çocuk kalmayacak" sloganı ile havuz atılımı yapan Bornova Belediyesi'nin yıllar önceki bir kurs afişini görerek yüzme sporuyla tanışan Azra Akı, henüz 15 yaşında olmasına rağmen hedefini olimpiyat madalyası olarak belirledi.

GENÇLER ŞAMPİYONASI'NA HAZIRLANIYOR

22-25 Nisan arasında Edirne'de yapılacak Yıldızlar Milli Takım seçmelerine hazırlanan Azra, hedeflerini ANKA haber Ajansı’na anlattı. Küçüklüğünden beri suyu çok sevdiğini, Tuborg ve Altay kulüplerinde eğitim aldığını belirten Azra, "Şu an öncelikli hedefim Milli Takım formasını sürekli olarak giyebilmek. Milli Takım forması anlatılamayacak bir duygu. Edirne'deki seçmeler sonrası Avrupa Gençler Şampiyonası var. Öncelikli hedefim oraya katılıp altın madalya kazanmak" dedi.

"ÇOK ÇALIŞACAĞIM"

Türkiye'de geçmişte olimpiyat madalyası kazanan bir yüzme sporcusu olmadığını söyleyen Azra şöyle devam etti:

"Eğitimimi ve yüzmeyi aynı anda sürdürmek istiyorum. Hayalim bir gün olimpiyatlarda mücadele etmek ve ülkeme madalya kazandırmak. Kolay bir yol değil biliyorum, ama çok çalışacağım. Pandemi sürecinde 3-4 ay antrenman yapamadık. Bu süreç bizi de çok kötü etkiledi. Ancak antrenörlerimin de desteği ile çabuk toparlandım. İzmir'de sınırlı sayıda havuz var. Yüzme sporunun daha da yaygınlaşması gerekiyor. Çok zor ve emek isteyen bir spor. Hepsinin farkındayım. Hayallerimi gerçekleştirmek için çok çalışacağım."

ANTRENÖRLERİ UMUTLU

Antrenörler Ecem ve Altay Oygüç kardeşler de Azra'nın potansiyelinin çok yüksek olduğunu söyledi. Altay Oygüç, "Azra ülkemize çok ciddi başarılar getirebilir. Önümüzde Gençler Avrupa Şampiyonası var. Oradan madalya ile dönmek öncelikli hedefimiz" dedi. Ecem Oygüç ise Azra'nın olimpiyat hayali için çok çalıştığını ifade ederek, "Olimpiyat çok büyük bir hedef. Umarız olur, bunun çalışmalarını yapıyor. Haftanın 6 günü çift antrenman yapıyor. Boş günü yok. Bu azimle adım adım ilerleyeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ...

Milli sporcu Azra Akı'nın açıklamaları

Azra'nın antrenmanından detay görüntüler

Azra'nın antrenörü Altay Oygüç'ün açıklamaları