TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, açıklamasın şu ifadeleri kullandı;

“TEMA Vakfı “Türkiye Çöl Olmasın” sloganı çıktığı yolculuğunda 30. Yılına ulaştı. Bugün Türkiye’nin 81 ilinde TEMA Vakfı bağışçıları sayesinde oluşturulan en az bir orman bulunuyor.1992’den bugüne kadar yaklaşık 27 bin futbol sahası büyüklüğü alanda 22,3 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ektik. Bugüne kadar 312 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi gerçekleştirdik.Yetmez. Halkımızın desteği ile daha çok çalışarak, TEMA Vakfı’nın kuruluşunun 30 yılında Güzel Vatanımızın 7 bölgesinde 7 Orman oluşturacağız.
Ülkemizde Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın İzmir ve başka illerimizde çıkan yangınlarla ormanlarımızı, Biyolojik çeşitliliğimizi, canlı varlıklarımızı kaybettik. İnsanların sebep olduğu doğanın yaralarını birlikte saracağız. Seferberlik halinde yapacağımız bilimsel ve doğru çalışmalarla sıcaklık artışını, iklim değişikliğini durdurmaya çalışacağız. Önceliğimiz; Topraklarımızı, su ve orman varlıklarımızı korumak ve geliştirmek olacaktır.

Beslenmemiz, gıda güvenliğimiz için tarım topraklarımızı koruyacak, üretimde kalmasını, sağlayacağız. Ülkemizin can damarları olan 25 nehir havzasını, sulak alanlarımızı koruma altına alınarak, çevresinin ağaçlandırılması, kirletilmesinin önlenmesi için gereken tedbirlerin acilen alınması için çalışacağız. 

TEMA Vakfı Doğanın, doğal varlıkların korunması için; Ekolojik Okur yazar bir toplumu oluşturmak için; Türkiye’nin her ilinde bir milyonu aşkın gönüllümüz ve destekçimiz, 81 il temsilciliğimiz, 320’den fazla ilçe, mahalle sorumlumuz,150’ye yakın üniversitede Genç TEMA Topluluğumuz ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığımızla işbirliği halinde örgün eğitim kurumlarımızda doğa eğitimi yapmaktayız. 
Bugüne kadar doğa eğitimleri ile 5 milyondan fazla öğrencimize ulaştık. Eğitim ve öğretimin tüm kademelerine yönelik modern doğa eğitimi programları geliştirdik. Milyonlarca çocuk ve yüz binlerce yetişkin eğitim programlarımızdan faydalandı, ekolojik okuryazarlık kavramıyla tanıştı. 20-25 yıl önce TEMA Vakfı’ndan doğa eğitimi alan, bugün gönüllümüz, bağışçımız, destekçimiz olan milyonlarca çocuğumuz var.Çevre seminerleri ile 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine ulaştık.


Doğal varlıkları korumak için attığımız her adımın; yaptığımız her itirazın altında doğa yararına bilimsel nedenler var. Bu nedenle bugüne kadar açtığımız/müdahil olduğumuz 283 davanın 166’sını kazandık. Müdahil olduğumuz onlarca dava devam ediyor.


Bugün toplumun tamamına yakını tarafından bilinen, gönüllülükle, güvenle, ağaçla, doğayla ve doğal varlıkları koruma mücadelesi ile özdeşleştirilen bir TEMA Vakfı algımız var. Vakıf olarak 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası (UNCCD) önderliğinde Dünya’da ilk kez verilen ve birçok Sivil Toplum Kuruluşu’nun yanında devletlerin aday gösterildiği “Yaşam İçin Toprak/Land for Life” ödülünü aldık. Türkiye'yi Avrupa Çevre Bürosu, DRYnet ve UNCCD Sivil Toplum Paneli gibi önemli kurumların yönetimlerinde temsil etme onurunu yaşıyoruz. Doğal varlıkları korumak için daha yapacak çok işimiz, gidecek çok yolumuz var. Gönüllülerimizin ve bağışçılarımızın desteği ile doğa için çalışmaya devam ediyoruz.


TEMA Vakfı Aydın İl Temsilciliği etkinliklerine desteğini esirgemeyen Aydın Efeler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay ve ekibine, özellikle çalışma alanımızın  gereği olarak  iletişim içinde olduğumuz Kültür ve Sosyal İşler ile Park ve Bahçeler Müdürleri ve ekibe gönüllülerimiz adına teşekkürü bir borç bilirim.”