TOBB, temmuz ayına ilişkin kurulan ve kapanan şirket istatistiklerini bugün yayınladı. Buna göre, temmuzda 2 bin 67 şirketin kapanmasıyla yılın ilk 7 ayında toplam 11 bin 919 şirket kapandı. Yılın ilk 7 ayında kurulan şirket sayısı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,8 azaldı. Kapanan şirket sayısı yılın ilk 7 ayında, geçen yıla yüzde 0,1 arttı.

TEMMUZDA KURULAN ŞİRKET SAYISI YILLIK YÜZDE 11,7 ARTTI

Kurulan şirket sayısı temmuzda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,7 arttı. Bu dönemde kurulan kooperatif sayısı da yüzde 133,1 oranında arttı. Kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 19,7 azaldı. Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı, yüzde 1,1 oranında azaldı. Kurulan kooperatif sayısı yüzde 24,2, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 1,6 arttı.

KAPANAN ŞİRKET SAYISI TEMMUZDA AYLIK YÜZDE 10,7 ARTTI

Kapanan şirket sayısı temmuzda, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 30,3 arttı. Bu dönemde kapanan kooperatif sayısında yüzde 17,1, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısında yüzde 86,5 artış oldu. Kapanan şirket sayısı temmuzda aylık yüzde 10,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 25,4, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı da yüzde 4,8 arttı.

@aydinhaberlericom 🥦Bu hafta Salı Pazarı'nın yıldızı 100 lira ile barbunya oldu 🥬Barbunyadan sonra en pahalı ürün geçen haftanın yıldızı 80 lira ile yeşil fasulye oldu 🍆Salı Pazarı'na gittiniz mi? 🧅Fiyatlar nasıldı? 🥔Yorumlarda buluşalım #aydinhaberleri #voxpoptr #aydınhaberleri ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ
@aydinhaberlericomAydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Efeler İlçe kongresinde konuştu ⭕ Çerçioğlu, isim vermeden Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'a sert sözlerle yüklendi ⭕ Çerçioğlu; "Bir siyasetçi koltuğa oturmadan önceki mal varlığı ile koltuğa oturduktan sonraki mal varlığını açıklayabilmeli" @CHP 🇹🇷 ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ