Dr. Yavuz Selim Silay‘ın moderatörlüğünde gerçekleşen konferansa,  Nijerya Türkiye Büyükelçisi H.E. İsmail Yusuf Abba, Eski Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı ve Eski Turizm Bakanı Bülent Akarcalı, Türkiye Senegal İş Konseyi Üyesi ve ITEF Başkanı Zeki Güvercin, Nijerya Federal Cumhuriyeti Meclisi Konseyi Üyesi Hon. Abiola Shina Peller, Happy Center CEO’su Yavuz Altun, Asiad Genel Koordinatörü İsmail Aktaş, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Utep Genel Başkanı Sami Bektaş, Çağsiad Genel Başkanı Mikail Düzenli ve birçok önemli isim katılım sağladı.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.24.08

AFRİKA ÜLKELERİNDE DE UYGULANABİLİR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği Afrika ülkelerinin zenginliklerini artık kendi halkının kullanacağını bir kez daha dile getiren Başkan Koca, Afrika ülkelerinin kalkınması için Türkiye’de uygulanan tarım teknolojilerinin Afrika’da da uygulanabileceğini, kuraklıkla ve iklim değişikliği ile mücadele için Türkiye’de uygulanan sulama teknolojilerinin Afrika ülkelerinde de kullanılarak yüksek verimli ve kaliteli üretim gerçekleştirilebileceği vurgusunda bulundu.

WhatsApp Image 2023-10-13 at 13.24.06

Afrika ülkelerinin de geleneklerine bağlı olduğunu ve yerli ve milli üretime önem verdiklerini belirten Koca, Türkiye’de yetişen birçok tarım ürününün Afrika ülkelerinde de yetiştirilebileceği bu konuda Nijerya başta olmak üzere Afrika ülkeleriyle ticari ilişkilerin artırılması konusunda yapılacak olan her çalışmada yer alacaklarını belirtti.

EKONOMİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ