HABER: TUĞBA AYDIN

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği’nin (Verimder), iklim değişikliği, enerji verimliliği, enerji tasarrufu ve sürdürülebilirlik konularını ele aldığı Anadolu Buluşmaları söyleşisi gerçekleştirildi. Aydın’ın Efeler ilçesinde gerçekleştirilen söyleşiye Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Aydın’da bulunan kurum müdürleri ve STK başkanlarının yanı sıra birçok davetli katıldı.

Verimder’in Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi ve Aydın Sanayi Odası iş birliğiyle organize ettiği toplantıda Verimder İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ ve Verimder Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz konuşmacı olarak yer aldı.

Enerji kayıpları, iklim değişikliğinin yanı sıra tüketicilerin bütçesini de olumsuz şekilde etkilediğinin belirtildiği söyleşide artan enerji tüketiminin tasarrufu noktasında önemli bilgiler verildi.  Bugüne kadar toplam 30 ilde kanaat önderleri, yerel yönetimler ve tüketicilerin katılımıyla enerji verimliliği ve tasarrufu çerçevesinde çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Verimder İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin, “Bu çerçevede son durağımız Türkiye’nin enerji verimliliğine en çok ihtiyaç duyan ilerimizden biri olan Aydın oldu. Harcadığınız her kuruş para faydaya dönüşüyorsa ihtiyaca hizmettir. Harcadığınız para faydaya dönüşmüyorsa ihtirasa hizmettir. Dolayısıyla iş dünyasının temsilcilerinin fabrikalarındaki muazzam enerji hamlelerini gördükçe alkışlıyorum ama oturdukları evlerde buna dikkat etmemeleri beni üzüyor. Evlerde de enerji tasarrufunun sağlanması çok önemli” dedi.

“KONUNUN ÖNEMİNİN BİLİNCİNDEYİZ”

AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, ilkim krizi ve enerji tasarrufu konularının Aydın sanayisi tarafından önemsendiğine dikkat çekerek farkındalığın artırılması anlamında çalışmalara ortak olacaklarını söyledi.

“SOĞUTMA ISITMADAN DAHA MALİYETLİ”

Verimder Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz ise ısı yalıtımı ile az bilenen gerçekler hakkında bilgi verdi. Isı yalıtımının halk arasında en çok kış aylarında fayda sağladığı algısının yanlış olduğunu ifade eden Korkmaz, "Soğutma enerjisi ısıtma enerjisinden 2 kat daha fazla maliyetli. Isı yalıtımı yapıldığında yüzde 60'varan tasarruf söz konusu" dedi.

“ENERJİ TASARRUFU ŞART”

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ da enerji verimliliğinin tasarruf ile mümkün olacağını belirterek “Akıllı olup enerji tasarrufu yaparsak zenginleşiriz” diye konuştu.

WhatsApp Image 2023-06-15 at 17.19.31

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ