HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan Jale Durukan, 25 yıldır inşaat ustası olarak çalışıyor. Eşiyle birlikte mesleğe başlayan Durukan, eşinin beyin kanaması geçirmesi sonrası çalışmaya devam etti. Kardeşiyle birlikte inşaat işleri yapan Durukan, günlük rutinlerini Aydın Haberleri'ne anlattı. 

Sabahın ilk ışıklarıyla uyanan Durukan ev işlerini yaptıktan sonra mesaiye başlıyor. Her sabah saat 06.00'da kalktığını belirten Durukan, "Bir kaç tane hayvanım var. Onlara bakıyorum. Hayvanlara baktıktan sonra abimle birlikte geliyoruz işe. Sabah 8.30’da geliyoruz akşam 17.00’ye kadar çalışıyorum. Akşam eve gidince tekrar hayvanlarıma bakıyorum. Yemek aş derken çocuklarla ilgileniyorum, onların derslerine yardımcı oluyorum” dedi. 

photo_2023-12-11_11-58-15

Çalışmaya başladığı ilk yıllarında birçok kişi tarafından yadırgandığını ifade eden Durukan, “Alıştı artık insanlar. Herkes bir topan ekmeğin peşinde. Baştan yadırgadılar ama sonra alıştılar.  Her şeyi yapmaya başladı kadınlar. Sadece ben değil. Çöp toplayan, aşçılık yapan kadınlarımız var. Her iş yapılıyor artık” ifadelerini kullandı.