HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'ın simge dağlarından biri olan Madran Dağı'nda yeni maden ocakları için ÇED süreçleri başlatılmaya devam ediyor. Son olarak Aydın'ın Yenipazar ilçesine bağlı Karacaören Mahallesi'nde yeni bir taş ocağı için çalışmalara başlandı.  ÇED sürecine giren yeni feldspat ve kuvars ocakları ile ocağın alanı 16 hektardan 40 hektara çıkarılacağı tahmin edilirken, yıllık kapasitenin 200 bin tondan 590 bin tona yükseltileceği öğrenildi. Patlatma yöntemi ile yapılacak madencilik faaliyetlerine en yakın yerleşim yeri 120 metre mesafede olacak. 

P H O T O 2024 07 05 08 47 47

MADEN OCAĞINA 'HAYIR' DEDİLER

Proje ile ilgili Karacaören Mahallesi'nde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirildi. Aydın Çevre Platformu (AYÇEP), öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Aydın Baro Başkanı Sezgin Çetin, eski Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, AYÇEP Başkanı Mehmet Vergili, çevre savunucuları ve mahalle halkı katıldı. 
Mahalle halkı bölgede maden ocağı istemediğini haykırdı. Halihazırda devam eden maden ocağı projeleri nedeniyle zor zamanlar geçirdiklerini kaydeden yöre halkı, yaşam alanlarının yok edilmesini istemediklerini haykırdı. 

Didim Manastır koyu için sevindiren haber! Karar Danıştay'dan döndü Didim Manastır koyu için sevindiren haber! Karar Danıştay'dan döndü

P H O T O 2024 07 05 08 47 49

EKOLOJİ VE ÇEVRE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: Tuğba Aydın