Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İmamoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenine katıldı. Başkan Karalar, “Zor mali koşullara rağmen yapılanlar, hesap, kitap, mentalite ve iyi yönetim işidir” dedi.

İmamoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi, İyi Parti İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, ilçe başkanları, meclis üyeleri, İmamoğlu halkı, bürokratlar ve konuklar katıldı.

İmamoğlu halkına hizmet etme şansı bulduğu için kendisini şanslı hissettiğini belirten Başkan Zeydan Karalar, İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse’nin de işini iyi yaptığını söyledi. CHP’li belediye başkanlarının olağanüstü destanlar yazdığını söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Zor mali koşullara rağmen yapılanlar; hesap, kitap, mantalite, iyi yönetim işidir” dedi.

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ FARKLI

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ASKİ) 2018’de 95 milyon lira zararda olduğunu, 2020’de ise 200 milyon lira fazla verdiğini kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “ASKİ böyle hizmet ediyor, devasa yatırımlar yapıyor. Bu kadar iş yapmamıza rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi’nde bütçe bu yıl 8 milyon lira fazla verdi. İhaleleri çok daha fazla kırımlarla yapıyoruz. Avanta para kazanma dönemi bitti. Halka harcıyoruz parayı. Sadece binek araç kiralama işinden ASKİ ve Büyükşehir’de toplam 70 milyon lira tasarruf yaptık. ASKİ’ye, kira parasını 20 ayda amorti edecek 48 adet araç aldık. Üstelik daha önce aynı araçlara ödenen fiyatlara bakıldığında büyük tasarruflar yaptığımız görülüyor. Daha ucuza, daha kaliteli ve güçlü araçlar alıyoruz. Bizim yönetim anlayışımız böyle. O yüzden bu kadar zor şartlarda dahi halkımıza hizmet edebiliyoruz ve hizmetlerimizin kaitesi ve sayısı günden güne artıyor. Geçmiş 5 yılda dökülen asfalttan daha fazlasını 18 ayda döktük” diye konuştu.

İmamoğlu ilçesine yapılan hizmetlerle ilgili de bilgi veren Başkan Zeydan Karalar, yapılacak arıtmanın 25 yıl sonraki nüfusa hitap edecek şekilde planlandığını vurguladı.

İmamoğlu Belediye Başkanı Kasım Karaköse de Başkan Zeydan Karalar’ın ilçeye yaptığı hizmetlerden ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İmamoğlu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı.