Akhisar Belediyesi Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi arkası Kadın Emeği ve Sanat Sokağı, yeni yıl hazırlıklarını tamamladı.

21-31 Aralık 2022 tarihleri arasında 10.00-19.00 saatleri arası açık olacak Kadın Emeği ve Sanat Sokağı, Akhisarlılar'ın doğal, sağlıklı yeni yıl hediyeleri almalarını sağlamak için planlandı.

Akhisar Kadın Derneği, Akhisar 8 Mart Kadın Derneği ve Akhisar Kadın Derneği Kooperatifi tarafından yeni yıl için hazırlanan Kadın Emeği ve Sanat Sokağı'nı, Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Başkan Yardımcıları Ahmet Tınazlı ve Erkek Kayserili ziyaret etti.

Kadın Emeği ve Sanat Sokağı'nın hazırlanmasıyla ilgili bilgi veren Akhisar Kadın Derneği yönetim kurulu üyesi Seda Nazlı Kaynar, "Kadın Emeği Sanat Sokağı'nda bulunan bileşenler, Akhisar Belediyesinin himayesinde düzenliyor. 21 Aralık’tan 31 Aralık’a kadar saat 10.00 ile 19.00 arası bu sokakta bir pazar ve festival havası oluşturup buraya bir hareket kazandırmak, kadın emeğini görünür kılmak, Akhisarlılar'ın doğal, sağlıklı yeni yıl hediyeleri almalarını sağlamak için planlandı. Akhisarlılar'ı sokağımıza bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise "Burada gelir elde etmek isteyen, ailelerine destek olmak isteyen, tek başına yaşamak isteyen kadınlar için burada gelir elde ediyorsunuz. Kadın Kooperatifimiz, 8 Mart Kadın Derneğimiz ve Akhisar Kadın Derneğimiz ayrıca Akhisar Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile burada yüzlerce kadın buradan gelir elde edecek. 12 ay boyunca açık bir alan ama yılbaşı konsepti ile satış yapacaklar. Tüm Akhisarlıları kadınlarımıza destek olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.