DAVUT GÜLEÇ

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesi Burunören Mahallesi’nde biri kadın iki gurbetçi tarafından yaptırılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykeli ile Aşık Veysel Şatıroğlu ve şair Nazım Hikmet Ran’ın büstleri törenle açıldı.

Tüm maliyetini Avrupa'da yaşayan iş kadını Fatoş Akça ve Süleyman Görgülü’nün karşıladığı anıtların açılışı davul-zurna eşliğinde yapıldı. Tören katılan Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylan, “Dünyaya barışı, kardeşliği, sevgiyi yayan ulu önderimizi ve silah arkadaşlarını saygıyla anarken şükranlarımı sunuyorum, teşekkür ederim” dedi.

Fatoş Akça ise şunları söyledi:

“Benim birkaç yıl önce kaybettiğim babam Alaattin Akça’nın köyü. Atalarımın toprakları, burada babam var. Burada az da olsa tanıdığım insanlarım ve yeni tanıdığım akrabalarım, dostlarım var. Ve ben memleket sevdalısıyım. Bu topraklarda babamı yaşatmak, onun adına hayır yapmak aynı zamanda köyüme hizmet etmek için uzun zamandır çalışmalarım oldu. Bu sadece benimle olan bir şey değildi. Bir ağabey ve kardeşimin desteğini her zaman yanımda gördüm. Huzurunuzda onlara teşekkür ediyorum.”

Daha sonra anıtların açılışı yapıldı, halaylar çekildi ve aşure ikramı yapıldı.