Ayvalık Belediyesi’nin desteğiyle Koç Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Bölümü doktora öğrencileri tarafından ilçede “Zeytincilik Çalıştayı” düzenlendi.

Ayvalık Kent Konseyi ve Ayvalık Belediyesi ortaklığında düzenlenen ve ilçedeki gönüllü zeytin üreticilerini, ziraat mühendislerini ve tasarımcıları bir araya getiren çalıştayda, zeytinin üretiminden sofralarla buluşmasına kadar tüm aşamalar bilimsel çalışmalarla masaya yatırıldı.

Dr. Öğretim Üyesi Aykut Coşkun koordinatörlüğünde ilçede misafir edilen 15 öğrenci, endüstriyel tasarım konusundaki yeteneklerini, geleceğin zeytinciliği için sergiledi. 

Çalıştay hakkında açıklamalarda bulunan Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, zeytinciliğin gelişmesi adına yapılan her çalışmaya destek vermeye hazır olduklarını  belirtti. Başkan Ergin, “Kentimizde misafir ettiğimiz Koç Üniversitesi doktora öğrencileri tarafından gerçekleştirilen, zeytin hasat sürecindeki problemlerin görüşüldüğü ve hasat araçlarının yeniden tasarlandığı çalıştaya katılıp öğrencilerimizle sohbet ettik, zeytinin geleceğini konuştuk. Kooperatifimiz tarafından üretilen zeytinyağı ürünleri ve Ayvalık Belediyesi Kültür Yayınları olarak çıkarttığımız kitaplarımızı hediye ettik. Böyle değerli öğrencileri, ülkemizin ve zeytinin geleceğine tasarımlarıyla yön verecek gençleri kentimizde misafir etmekten mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.