Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, vatandaşlarla ve meslek gruplarıyla buluşmalarına devam ediyor. Daha önce berber, kadın kuaförleri ve Belediyespor velileri ile buluşan Başkan Sertaslan, bu sefer de ilçede faaliyet gösteren gayrimenkul ve emlak danışmanlarıyla bir araya geldi.

Gemlik’te beş mahallenin sınırları içerisinde bulunan bir alanda uygulanacak Gemlik Yeniden projesi ile ilgili gayrimenkul danışmanlarına bilgi veren Başkan Sertaslan, “İlçemizi kaderini değiştirecek bu projeyi gerçekleştirmeye yönelik adımlarımızı hızlıca atmaya ve aşama kaydetmeye devam ediyoruz” dedi.

Başkan Sertaslan konuşmasının devamında, Gemlik’te bu zamana kadar gerçekleştirdikleri ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgi verdi, 2023 yılının projeler yılı olacağını belirtti.

“GEMLİK YENİDEN GELECEĞE YATIRIMDIR”

Gemlik Yeniden projesinin tüm kesimler tarafından beğeni ile karşılandığı ve Gemlik’in çehresini değiştireceğini kaydeden Başkan Sertaslan, “Gemlik Yeniden projemizin kapsadığı alandaki bina yaşları çok eski, bölgede yeşil alan ve otopark alanı yok. Biz projemizde en çok bunlara önem verdik.  Türkiye’deki kentsel dönüşüm uygulamalarını önümüze koyduğumuzda bizim projemiz en iyi uygulamalar arasında olduğu Kentsel Dönüşüm Vakfı’nda aldığı en iyi uygulama projesi ödülü ile tescillenmiş oldu. Kentsel dönüşüme evet diyen vatandaşlarımızı mümkün olduğu kadar aynı lokasyonda ve sadece yüzde 20 kırım ile yeni bir ev sahibi olması için çaba gösteriyoruz. Beş mahallemizde yaklaşık 24,5 hektar alanı kapsayacak bu projemizi devletimizin ve belediyemizin sırtına ekstra yük bindirmeden yapacağız” diye konuştu.

“2023 PROJELER YILI OLACAK”

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, görev süresi boyunca hastalık ve ekonomik kriz gibi ülkeyi derinden etkileyen çok sayıda sıkıntıyla karşı karşıya geldiklerini belirterek, “Görev süremizin henüz daha ilk yılı dolmadan tüm dünyayı derinden etkileyen Covid – 19 hastalığıyla ve bunun devamında ekonomik dalgalanmalarla mücadele etmek zorunda kaldık. Demir ve beton fiyatları neredeyse yüzde 100’den fazla zamlandı. Biz, Gemliklilerin bir kuruşunu boş yere harcamadan ekonomik sıkıntılardan belediyemizi en az etkilenir hale getirdik. 2023 yılı ise sürdürdüğümüz ve  temelini atacağımız çok sayıda projelerimizi açtığımız yıl olacak” dedi.