Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, dün ilçe genelinde başlayan kuvvetli yağış ve fırtınada sahadaki çalışmaları yerinde inceledi. 

Dün öğlen saatlerinde Bodrum’da başlayan şiddetli fırtına ve sağanak yağışta Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri, Halkla İlişkiler Birimi, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ve Fen İşleri ekiplerinin koordinasyonlu olarak yaptığı çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Aras, yurttaşların ve esnafın sorunlarını çözmek için belediye birimlerine talimat verdi.

Tüm belediye ekipleri ile teyakkuzda olduklarını ve olası su taşkınlarını önlemek için mümkün olduğu kadar önlem almaya çalıştıklarını belirten Aras, şunları söyledi:

“Ekiplerimizin yağmur öncesi mazgalları temizlemesi ve şu anda yaptığımız çalışmaların meyvesini alıyoruz. Şu anda Bitez tertemiz. Sadece sokaklarda küçük su birikintileri var. Daha önce Bodrum’da gördüğümüz tablolar değil. Biliyorsunuz, araçlar sürükleniyordu. Azmakbaşı’nda, Dere Sokak’ta, Bitez’de ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Son üç yıldır yaptığımız yağmur drenaj çalışmaları ile özellikle Türkkuyusu’nda ve Tepecik Mahallesi’nde ciddi bir iyileştirme yaptık. Bütün kanalların temizliğini ekiplerimizle tamamlamıştık. Yağış gece boyunca da devam edecek. Ekiplerimiz teyakkuzda olacak.”

Ortakent Pazar Yeri’nde de incelemeler yapan Aras, burada pazarcı esnafının talep ve önerilerini dinleyerek, ilgili birim amirlerine talimat verdi.