Burhaniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nde görevli kadın personeller, çocuklar için gönüllü olarak Amigurumi sanatıyla oyuncaklar örmeye başladı. Japon kökenli Amigurumi sanatıyla örülen oyuncaklar, son zamanlarda büyük beğeni toplamaya başladı.

Burhaniye Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nde çalışan kadın personellerin başlattığı çalışmayla, Belediye Gündüz Çocuk Bakımevlerinde eğitim alacak çocukların sevindirilmesi hedefleniyor. Kendine has tekniğinin yanı sıra, Türk el işi tekniğiyle daha ilgi çekici hale gelen Amigurumi oyuncaklar diğer oyuncaklara göre sağlık yönünden de daha zararsız. Oyuncaklar, içeriğinde tüy ve metal bulundurmadığından dolayı çocuklar için risk taşımıyor. Amigurumi oyuncaklar son zamanlarda çocuklar kadar büyüklerin de ilgi gösterdiği oyuncaklar arasında ilk sıralarda yer alıyor.   

Burhaniye Belediye personelinin tamamen gönüllü ve hobi amaçlı ürettiği oyuncaklara ilgi çok olunca, Belediye tarafından Amigurumi kursu açılabileceği ve kadınların da bu kursa katılarak Amigurumi sanatını öğrenebileceği açıklandı. Kursa katılmak isteyen vatandaşlar Belediyeye bağlı 0266 422 29 93 numarasından detaylı bilgi alabilirler.