Çankaya Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın coşkusunu sokaklara taşıyor. Çankaya Belediyesi'nin bayram otobüsleri, marşlar eşliğinde mahalleleri gezerek Zafer Bayramı'nın 99. yılını kutlayacak, Türk Bayrağı ve Nutuk dağıtacak.

30 Ağustos günü saat 10.00'da Çayyolu Ata Park'ta resmi törenle başlayacak kutlamalar, Çankaya Belediyesi Gençlik Bandosu'nun 8 ayrı bölgedeki gösteriyle taçlanacak. Bando konserleri, Çayyolu Ata Park, Lozan Park, İnönü Parkı, Uğur Mumcu Parkı, Bahçelievler 7. Cadde, Anıtpark, Ahmed Arif Parkı ve Kuğulu Park'ta  gün boyu devam edecek.

"ULUSLARI ULUS YAPAN MİLLİ GÜNLERİDİR"

Zafer Bayramı'nın 99. yılında kutlamaları mahalle mahalle, sokak sokak tüm Çankaya'ya yayacaklarını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir ulusun ayağa kalkışı ve yeniden var olmasıdır. Ulusları ulus yapan milli günleridir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi ulusal günlerimiz bizi biz yapan günlerdir. Çünkü bir ulus bağımsız yaşarsa bir ulustur. Tüm halkımızı büyük zaferimizin 99. yılı kutlamalarına davet ediyorum” diye konuştu.

BAŞKAN TAŞDELEN'DEN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI

Başkan Taşdelen, 30 Ağustos Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla bir de kutlama mesajı yayımladı.

Taşdelen mesajında, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye’nin kurtuluşunda ve kuruluşunda vatan için canını ortaya koyan tüm şehitleri minnet duygularıyla andığı belirterek şunları kaydetti: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘milletin azim ve kararına’ güvenerek çıktığı kurtuluş yolunda mutlaka ulusun bağımsız olacağını ve halkın kendi kaderine el koyacağını biliyordu. O’nun büyük ve devrimci önderliği ile halkımız emperyalizme karşı insanlığın en büyük ulusal kurtuluş mücadelesini kazandı. Savaşlarda yorgun ve bitkin düşmüş kendi halkından başka hiçbir şeye güvenmeden yola çıktı ve insanlığa bir büyük kurtuluş mücadelesi armağan etti. 30 Ağustos sadece bir zafer değil, bir ulusun ayağa kalkışı ve yeniden var olmasıdır.  

Halkımızın zafer ve kurtuluş günü olan 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bizlere bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bu ülkenin kurtuluşunda, kuruluşunda ve birliğinin korunmasında varlığını ortaya koyan gazilerimizi, şehitlerimizi şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.”