SERRA TAYLAN

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Arıcak ilçesindeki Görese Dağı'nda çıkan orman yangının beşinci gününde bölgeye gitti. Erol, ilçe esnafı ve Arıcak Kaymakamı Muammer Sarıdoğan ile görüşerek bilgi aldı. Erol, bölgede hayvancılık ile uğraşan vatandaşların ciddi zarara uğradıklarını bildirdi.

“TABLO İÇ AÇICI DEĞİL”

Coğrafyanın engebeli olmasından dolayı yangına karadan müdahale edilemediğini belirten Erol, şunları söyledi:

“Görünen tablo iç açıcı değil. Orman yangını ağaçların yanmasından ibaret olarak değil birçok canlının hayatı yok oldu. Konuyla ilgili olarak Orman İşletme müdürlükleri, Arıcak Belediyesi, Jandarma Genel Komutanlığı, bakanlık üst düzey yetkilileri ile görüştük. Yangın hala devam ediyor. Güvenlik nedeni ile helikopterle söndürme girişiminde bulunulamıyor. Güvenlik gerekçesi kaynaklı havadan müdahale edilemiyor. Bu yangın çok yoğun bir yangın değil ancak tamamen söndürülmesi zaman alacak.

Bu hoş bir tablo değil. Can ve mal kaybının olmaması sevindirici ancak özellikle hayvancılık ile uğraşan vatandaşların ciddi bir ekonomik kaybı oluşmuştur. Konuyla ilgili olarak zararlarının giderilmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileriyle görüşüp zararlarının giderilmesi yönünde taleplerimiz olacak.

Ayrıca ilerde yine orman yangını olabilir kaygısıyla Arıcak ve Alacakaya bölgesine hitap edecek Orman İşletme Şefliğinin kurulması için girişimler olacak. Yangın çıktıktan sonra müdahale etmek değil yangın çıkmasını önlemek önemlidir. Yangınların çıkması ve yöre halkının mağduriyetlerini meclis gündemine getireceğiz. Arıcak İlçesi ve yangından etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”