İzmir Buca Belediyesi'nin uluslararası staj kuruluşu AISEC ile yaptığı iş birliği ile 5 ülkeden ilçeye gelen 21 genç, Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile üzüm hasadı yaptı.  Kılıç, "Biz bu topraklarda hala tarım yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Asıl amacımız, bu toprakları, bu coğrafyayı korumak, betona mahkum etmemek" dedi.

Buca Belediyesi iştiraki Bucamar ve uluslararası staj kuruluşu AISEC'in Türkiye ayağı olan Türkiye İktisadi ve Ticari İlimler Talebeleri Staj Komitesi Derneği arasındaki protokolle Tunus, İtalya, Portekiz, Ukrayna ve Rusya’dan Buca'ya gelen 21 genç, bağ bozumu heyecanı yaşadı.

13 Eylül’e kadar çeşitli programlara katılacak gençler, Buca Belediyesi Bağ Evi'nde Belediye Başkanı Erhan Kılıç ile bir araya gelip, Buca’nın meşhur benekli sultani üzümlerini hasat etti.

"ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK"

Buca’nın değerlerini ve güzelliklerini dünyaya tanıtmak istediklerini belirten Başkan Erhan Kılıç şöyle konuştu:

"Biz bu topraklarda hala tarım yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Çünkü son zamanlarda hobi bahçeleri ve ticari işletmeler yoğunlaşmaya başladı. Bunlara karşılık, biz Buca’ya özgü razakı üzümünün burada yaşayabileceğini ve bundan buradaki toprak sahiplerinin para kazanabileceğini göstermek amacıyla böyle bir işlem yapıyoruz. Asıl amacımız, bu toprakları, bu coğrafyayı korumak, betona mahkum etmemek. Tarımsal faliyetlerin yanı sıra bilinçlendirme çalışmaları da yapıyoruz. Buca Belediyesi Bağ Evi bir okul gibi. Tarımsal faaliyetler, küresel ısınmadan dolayı ciddi manada zorlu bir noktaya doğru evrilmeye başladı. Ancak dünya nüfusunu sağlıklı bir şekilde doyurmamız lazım. Bunun için belediyelere ve devletlere ciddi manada görev düşüyor. Belediye olarak asıl amacımız bu tarım arazilerini betona boğulmadan, bu tür tarımsal faaliyetlere yönlendirebilmek. Bu coğrafya, suyu olan hala tarım yapılabilecek bir coğrafya. Bunu gösterebilmek amacıyla taşın altına elimizi koyduk.”