ÖZGE ZAİM

Eskişehir Kadın Dayanışması üyeleri İstanbul Sözleşmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyleyerek, kadınları 19 Haziran’da İstanbul’da bir araya gelmeye çağırdılar.

Eskişehir Kadın Dayanışması Üyeleri “İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmiyoruz” konulu basın açıklaması için, Hamamyolu’nda bulunan Kelebekler Anıtı önünde buluştular. “Haklarımızdan vazgeçmiyoruz, İstanbul Sözleşmesini uygula” diye haykıran kadınlar açıklama sırasında da “Sözleşmeyi değil, cinayeti engelle diye” sloganlar attılar.

1 TEMMUZ’DA YÜRÜRLÜĞÜ GİRECEK

Eskişehirli kadınlar adına, basın açıklamasını okuyan Ezgi Akyıl Dumlu şunları söyledi:

“Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Kadınların ve çocukların şiddetten ve istismardan korunmasını, şiddetin soruşturulmasını ve nihai olarak kadın, erkek eşitliğini amaçlayan İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmiyoruz. Haklarına yönelik saldırıların gündeme geldiği ilk günden beri sosyal medya ve sokak eylemleriyle yükselttiğimiz itirazımızı sürdürüyoruz. İstanbul Sözleşmesinden çekilmek isteyenlerin, erkek devlet şiddeti ve çocuk istismarını tolere edilebilir görenlerin, geleceğimizi iktidarın ağzından çıkacak tek söze bağlı zannedenlerin karşısında haklarımızı, hayatlarımızı savunuyoruz. 19 Haziran 2021’de İstanbul Sözleşmesinden vazgeçmediğimizi ilan etmek için ülkenin dört bir yanından yola çıkarak İstanbul’da bir araya geleceğiz. Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesinden çekilmesine ilişkin hukuk dışı kararı 1 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe girecek. Şu andan başlayarak 1 Temmuz’a kadar toplumun her kesimini İstanbul Sözleşmesine sahip çıkmaya, böylelikle kadınları şiddetin her türlüsünden korumaya çağırıyoruz."