UFUK KEKÜL

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) ve Birleşmiş Milletler Tarım ve Gıda Örgütü (FAO), Türkiye’nin her bölgesinde eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve kalkındırma yaratmak amacıyla başlattığı iş birliği kapsamında, Giresun’un Piraziz ilçesinde çalıştay düzenlendi. Gençler ve kadınların tarımdaki rolü ve kooperatifçilik konularının ele alınacağı çalıştay alanında doğal ürünlerden oluşan bir de pazar kuruldu.

Giresun’da 28-29 Haziran 2021 tarihlerindeki etkinlikte "yöresel tarım ürünlerinin ülkenin kalkınmasına maksimum fayda ile dahil edilmesi, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunması, tarımda yenilik ve inovasyonun aile işletmelerine de ulaştırılması" ele alınacak.

Etkinlikte kadınların, gençlerin ve ilgililerin kooperatifleşme konusunda bilgi sahibi olmaları, akıllı tarım uygulamaları dijital tarım ve sürdürülebilir gıda sistemleri ile ilgili teknolojilerin süreçlere atif olarak dahil edilmesi amaçlanıyor.

Giresun’da başlatılan proje ile ilgili açıklama yapan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz şunları söyledi:

“Bu merkezimiz bu alandaki tüm ilgili bilim insanlarına ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen tüm gençlerimize, hali hazırda tarım alanında olup girişim yapmak isteyen veya kurduğu şirketini büyütmek isteyen tüm insanlarımıza açık bir alan olacak. Yereldeki uygulama alanlarımızla, Birleşmiş Milletlerin deneyimini bir araya getirdiğimizde, ve dünyada ilk kurduğumuz bu merkezle birlikte çok ciddi farkındalık çalışmaları yaratacağımıza ve umuyorum ki ülkemizden çıkacak dünya markaları yaratacağımızı düşünüyoruz.”