SERDAR ÜNSAL

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü, Covid-19 salgınına karşı aşılama çalışmalarını evlere taşıdı. Ekipler, adres taraması yapıp aşı olmayanları evlerine kadar gidip aşılamaya başladı. 

Iğdır Toplum Sağlığı Merkezinde görevli Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Mücahit Alparslan, “Iğdır ili olarak aşı konusunda tam bir seferberlik halindeyiz. Özellikle hem hastanemizle aile sağlığı merkezi ile hem müdürlük personeli toplum sağlığı merkezi ile hep beraber sahadayız” diyerek şunları söyledi:

“Ekiplerimiz oluşturduk. Özellikle son bir hafta içerisinde daha öncesinde de aynısını yapıyorduk. Sokak sokak, ev ev geziyoruz. Kişileri bilgilendiriyoruz aşı yaptırmayanlarının kişilerin aşısını evlerinde yapıyoruz. Yine stantlarımız da hastane aile hekimliklerinde aşılarımız devam etmektedir. İlk başlarda kırmızıydık bu gayretimizle birlikte önce turuncu olduk inşallah bugün itibarı ile sarı olacağız. Hedefimiz mavi olmak; yüzde 75’i bulmak. Bütün arkadaşlarımızla sahadayız herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Ev ev geziyoruz. Öncelikle listelerimiz oluşturuyoruz tek doz yaptıran yaptırmayanları olarak kişilerin evine gidiyoruz aşı yaptırmayanları telefonla arayarak ikna edip aşı oranımız artırmaya çalışıyoruz.”

Iğdır Ağız ve Diş hastanesi Müdürü Orhan Çelik de “Elimde bulunan listeye bakıyorum.  Aşılanan ve aşı olmayan vatandaşların çetelesini yapıyorum. Kime kaç doz aşı yapılmış, kime yapılmamış. Bu konudaki bilgileri topluyorum. Bilgilendirme yapıyorum. Aşı olmayanları ikna etmeye bilgilendirmeye çalışıyoruz. Direnenler oluyor ikna etmeye gayret ediyorum. Covid hastalığının önemini vurgulamaya çalışıyorum” dedi.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Dr. Mücahit Alpaslan

* Iğdır Ağız ve Diş hastanesi Müdürü Orhan Çelik