DAVUT GÜLEÇ - TACETTİN DURMUŞ

İYİ Parti Kayseri ve Kars il başkanlıkları; Katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için "FETÖ’nün kurdurttuğu parti" diyen AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan hakkında “hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İYİ Parti Kayseri İl Başkanı M. Sebati Ataman, partililer ile birlikte suç duyurusu dilekçesini verdikten sonra “AK Parti Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, 29 Ağustos’ta katıldığı televizyon programında ve şahsi sosyal hesabında tüm İYİ Parti teşkilatlarına, parti üyelerimize, hatta oy veren seçmenlerimize alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçlarını kararlılıkla işlemiştir. ‘FETÖ’nün kurdurttuğu parti’ diyecek kadar da pervasızlaşmıştır” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Kars İl Başkanı Yüksel Akbaba da suç duyurusunda bulunduktan sonra “Partimize ve Genel Başkanımıza yönelik FETÖ bağlantısı yakıştırmasıyla asılsız iftiralarının cezasız kalmaması için il teşkilatımız ile birlikte Kars Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduk” dedi.