İzmit Belediyesi, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı dolayısıyla kent bileşenleri ile birlikte sempozyum düzenledi.

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle İzmit Belediyesi, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği ve Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği iş birliği ile sempozyum düzenlendi. İzmit Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Meme Kanserinde Erken Teşhis Önemi” konulu sempozyuma KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi AD Başkanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan ve KOÜ İç Hastalıkları AD Prof. Dr. Devrim Çabuk konuşmacı olarak katıldı.

YOĞUN KATILIM

Sempozyuma İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Solakoğlu, İzmit Belediye Kadın ve Aile Müdürü Sinem Güleç, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İzmit Kent Konseyi Genel Sekreteri Hüseyin Doğan, İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Aslı Devrim, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Asiye Aslan, Kocaeli Sağlık Çalışanları Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Yasin Burak Özer, İzmit Yaşlı ve Düşkünleri Koruma Derneği Başkanı Sevcan Tamer, Kocaeli Çölyak ve PKU Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Kuşçuoğlu Atar, Kocaeli Trakya İlleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayten Kuşkonmaz, İzmit Belediye çalışanları, İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında görev yapan öğretmenler ve kursiyerler katılım sağladı.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

KOÜ Tıp Fakültesi Dekanı Genel Cerrahi AD Başkanı Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan ve KOÜ İç Hastalıkları AD Prof. Dr. Devrim Çabuk, konuşmalarının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Sempozyum sonunda konuşmacılara İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı  Sibel Solakoğlu, Prof. Dr. Nihat Zafer Utkan’a ve İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Yardımcısı Özlem Durmuş Şenyüz ise Prof. Dr. Devrim Çabuk’a plaketlerini takdim ettiler.