Kadınların kendi ayakları üzerinden durabilmesi, özgüveninin arttırılması, üretimde katma değer yaratması ve el emeklerini kazanca dönüştürmesi amacıyla İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmit Kadın Girişimciler Merkezi (İZGİM), 19 Eylül Pazar günü açılıyor.

İzmit Belediyesi, İZGİM’de kadınlara mentörlük ve danışmanlık hizmeti verecek.  Kadınların iş hayatında gelişmelerine yardımcı olarak üretime teşvik edilecekleri ve hayata daha güvenle bakacakları bir üretim merkezi olan İZGİM, 19 Eylül Pazar günü törenle açılacak.

KADINA ÖZEL ÇALIŞMALAR

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası ve kadının sosyal ve ekonomik hayata katılması için çalışmalar yapacak olan İZGİM’de, İzmit’te yaşayan ve desteklenmesi gereken kadın, çocuk ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılacak. Ayrıca kadın, çocuk ve ailelere yönelik sorunları çözmek için danışmanlık ve rehberlik hizmeti verilecek.

GİRİŞİMCİLİK OFİSLERİ

Kadınlara yeni iş geliştirme döneminde destek sunacak olan merkez, yeni iş fikirlerine mentörlük ve danışmanlık yaparak kadın girişimciliğinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacak. Aynı zamanda sosyal ve hukuksal desteğin sağlanacağı merkezde kapasite güçlendirme eğitimleri verilecek. Merkezde bulunan girişimci ofisinde, kadınlara ortak ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erişim konularında teknik destek verilecek. Kadın Girişimciler Merkezi’nde düzenli olarak verilecek eğitim ve seminerler ile kadınlar bilgilerini güçlendirecek. İZGİM’de projeleri olan ve kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi hizmeti sayesinde bin TL ile 15 bin TL aralığında kredi çekebilecek.

ATÖLYELERDE ÜRETİYORLAR

İZGİM’de faaliyetlerine başlayan atölyeler ile kadınlar el emeği ürünlerini İzmitlilerle buluşturacak. Merkez’de mum, sabun, Tokat baskı, mozaik, seramik, çini, hediyelik eşya, makrome, deri, takı tasarım ve keçe atölyeleri faaliyet gösteriyor. Ayrıca üreten kadınların ürünlerinin tanıtım ve pazarlanması noktasında imkân sağlanacak.

ÜCRETSİZ BİREYSEL GÖRÜŞME VE AİLE DANIŞMANLIĞI

Aile Rehberlik Merkezi hizmetinden vatandaşlar ücretsiz olarak faydalanabilecek. 45-50 dakika sürecek olan seanslarda gerektiğinde ölçek, anket, form ve çocuklar için oyun terapisi ve değerlendirme materyalleri kullanılacak. Hizmetten yalnızca İzmitliler değil tüm Kocaelililer faydalanabilecek. Gebe eğitim sınıfı ile alanında uzman kişilerden anne ve çocuk sağlığı konusunda anne adaylarına gebelik eğitimleri verilecek. Aynı zamanda hamile pilatesi ve yoga eğitimleri, merkezde bulunan spor salonunda eğitmen eşliğinde verilecek.

DİYETİSYEN HİZMETİ

Merkezde, hastalıklarda beslenme, kilo alma, kilo verme, gebelik ve emzirme dönemi beslenmesi, çocuk beslenmesi, sporcu beslenmesi, adölesan (ergen) beslenmesi ve kilo yönetimi alanlarında da hizmet verilecek. Seanslar 25-30 dakika aralığında sürecek. Danışanların son 3 ay içerisinde yaptırmış oldukları kan tahlilleri incelenerek el edilen bilgiler ışığında kişiye özel beslenme programı oluşturulacak. Diyetisyen hizmetine her yaş grubundan kadın ve erkekler başvurabilecek.  

ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ALANLAR

İZGİM’de bulunan Çocuk Kütüphanesi’nden 7-12 yaş aralığındaki çocuklar faydalanabilecek. Yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanede çocuklar, üyelik formu doldurarak diledikleri kitabı okuyabilecek. Ayrıca Etüt Merkezi’nde ortaokul ve lise öğrencileri sessiz bir ortamda verimli bir şekilde ders çalışabilecek. 15 kişi kapasiteli Etüt Merkezi’nde öğrenciler için internet hizmeti de olacak. Yine merkezde yer alan Çocuk Oyun Alanı’na ebeveynler, çocuklarını günde iki saat alanında uzman personele emanet edebilecek.

SPOR SALONU

Merkezde bulunan spor salonunda reformer pilates, mat pilates, gebelere özel pilates ve yoga, step aerobik, kardio, hit kardio, kondisyon aletleriyle egzersiz branşlarında eğitmen eşliğinde hafta için her gün 4 gruba hizmet verilecek. Gruplara özel hazırlanan programlar ile İzmitli kadınlar spor ile daha aktif bir yaşama sahip olacak.