İzmir Karabağlar Belediyesi, Muhittin Selvitopu başkanlığındaki 7 yıllık süreçte; 27 bin 750 öğrenciye kırtasiye seti dağıtırken, ilçedeki 110 okulda bakım ve onarım yaptı. Belediye, İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası ile yaptığı protokol sonucu da ilköğretime yeni başlayacak 3 bin 500 öğrenciye kırtasiye alışverişleri yapabilecekleri “Eğitim Kart” verecek.

Karabağlar Belediyesi, ilk olarak ilçedeki 110 yakın okulda öğrencilerin daha sağlıklı eğitim almasını sağlamak ve fiziki ortamlarını iyileştirmek amacıyla imkanlar ölçüsünde bakım, onarım desteği verdi. Okulların dış ve iç cephelerinin boyanması, su elektrik tesisatı onarımı, iç kapıların yenilenmesi, bahçe korkuluk demirlerinin yenilenmesi gibi çalışmalarda bulunan belediye birimleri, 7 yıldır söz konusu çalışmaları aksatmadan yerine getirdi.

27 BİN 750 ÖĞRENCİYE KIRTASİYE SETİ

2014 yılından bugüne kadar 27 bin 750 öğrenciye kırtasiye seti yardımı yapan Karabağlar Belediyesi pandemi sürecinde de eğitimin aksamaması, öğrencilerin mağdur olmaması için 226 öğrenciye online eğitim için tablet ve ücretsiz internet hizmeti verdi. Ayrıca ilçedeki sosyo-ekonomik yetersizliği olan ailelerin çocuklarına destek amacıyla kurulan Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi (KARBEM) de pandemi sürecinde çalışmalarını hiç aksatmadı. Pandemiyle birlikte zaman zaman yüz yüze eğitime devam edilirken, kapanma dönemlerinde öğrencilere online eğitim desteği sağlandı. Öğrencilerin lise, üniversite sınavlarına sorunsuz bir biçimde hazırlanmalarına olanak tanındı.

'EĞİTİM KART' GELİYOR

İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası ile yapılan protokol sonucu, önümüzdeki günlerde ilköğretime yeni başlayacak olan 3 bin 500 öğrenciye de

“Eğitim Kart” verilecek. Söz konusu kart ile öğrenciler, ilçe sınırlarında belirlenen kırtasiyelerden kartlarına yüklenen limit ölçüsünde eğitim ve kırtasiye hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilecekler.

SELVİTOPU: DESTEK SÜRECEK

Karabağlar Belediyesi’nin imkanlar ölçüsünde eğitime desteğinin süreceğini vurgulayan Başkan Muhittin Selvitopu, “Eğitimden ve sağlıktan tasarruf olmaz. Karabağlar’da yaşayan 500 bin insana eşit hizmet götürmeye çalışıyoruz. Yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.