Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Yerel Üretici Buluşması ile yerel üreticiyi tüketiciyle aracı olmadan buluşturdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay da pazarı gezerek üretici ve yurttaşlarla sohbet etti.

Karşıyaka Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik dün Bostanlı Zühtü Işıl Meydanı’nda yapıldı. İzmir’in dört bir yanından gelen yerel üreticiler kendi imkanlarıyla ürettikleri ürünleri satma imkanı buldu.

Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Tohum Bohçası Şehit Muhittin ve Ayşe Dudu Sağıroğlu Atalık Tohum Merkezi’nin standı da pazarda yer aldı. Etkinliğe gelen vatandaşlar ücretsiz bir şekilde atalık tohumlardan aldı. Dağıtılan tohumların toprağa ekimi ve büyütülmesi konusunda bilgiler de verildi.

Üretici stantlarını ziyaret eden ve yurttaşlarla sohbet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “İzmir’in farklı yerlerinden gelip bu buluşmada satış yapan çiftçiler, ürettiği o güzel ürünleri vatandaşımıza daha az maliyet ile en taze şekilde sunabildiler. İstiyoruz ki, vatandaşımız sağlıklı gıdaya direkt üreticiden ulaşabilsin. Bu etkinliği, Karşıyakalıların talebi nedeniyle belli periyotlarda tekrar gerçekleştireceğiz” diye konuştu.