Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) memur ve memur emeklilerinin maaşlarına, 2022-2023 yıllarında yapılacak zamları protesto için bir günlük iş bırakma eylemine yurt genelinde katılım oldu. Yapılan açıklamalarda, memurlar; “satış sözleşmesini kabul etmediklerini” vurguladı.

KESK üyeleri, memur ve memur emeklileri için belirlenen zam oranları karşısında, yurt genelinde bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eskişehir, Denizli, Giresun ve Adıyaman’da basın açıklamaları yapıldı.

ESKİŞEHİR: “SEFALETE TESLİM OLMAYACAĞIZ”

KESK Eskişehir Şubeler Platformu, Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. Kısa bir yürüyüş ve alkışlarla eylem alanına gelen memurlar, “Yandaş Değil Gerçek Sendika, Sefalete Teslim Olmayacağız” sloganı attı.

Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası İl Temsilcisi Yener Çalışkan, “Yandaş sendika, emekçilerin gerçek tepkisini boğup görünmezleştirerek görevini ‘başarıyla’ yerine getirmiştir. Ancak sefalet ve yoksulluğa mahkum edilmiş kamu emekçileri ve emekliler adına ortada bir toplu sözleşme ve başarı değil; bir satış sözleşmesi ve rezalet vardır” dedi.

DENİZLİ: “20 MİLYONLUK KİTLEYE SEFALET”

KESK Denizli Şubeler Platformu ise Candoğan Parkı önünde eylem yaptı. Toplu sözleşmelerde alınan kararlara karşı çıktıklarını söyleyen KESK Denizli Şubeler Platformu Başkanı Yusuf Yurdakul, “Yıllardır birikmiş hiçbir temel sorunumuzu çözmeyen, bir iki puanlık maaş artışları ve sonraki yıllara ertelenen vaatlerle cilalanan bir teklifin mutabakatla sonuçlanmasının çok güçlü bir ihtimal olduğunu ifade etmiştik. Ne yazık ki 23 Ağustos 2021 tarihinde ortaya çıkan tablo tam da budur” dedi.

GİRESUN: “HÜKÜMET-YANDAŞ SENDİKA MUTABAKATI”

Giresun’da iş bırakan sendika yönetici ve üyeleri, Atatürk Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Sendikalar adına konuşan KESK dönem sözcüsü Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Giresun İl Temsilcisi Şirin Karadurmuş, sözleşmeyi; “Hükümet-yandaş sendika mutabakatı” olarak nitelendirdi, 5,5 milyon kamu emekçisinin bir “oldu bitti” durumuyla karşı karşıya olduğunu bu durumun bile tek başına 5,5 milyon kamu emekçisinin değerini ortaya koyduğunu söyledi.

ADIYAMAN: “ÖLÜMÜ GÖSTERİP SITMAYA RAZI ETME”

KESK Adıyaman Şubeler Platformu üyeleri, Adıyaman Demokrasi Parkında bir araya gelerek yoksulluk sınırı altındaki sefalet ücretini kabul etmeyeceklerini dile getirdi. Platform adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adıyaman İl Eş Başkanı İbrahim Halil Aydın, “Hemen baştan ifade edelim ki, günlerdir bizden adeta kaçırılan, kapalı kapılar ardında yapılan görüşmelerin ürünü, mutabakatın adı; ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ mutabakatıdır” dedi.

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* ESKİŞEHİR KESK

* DENİZLİ KESK

* GİRESUN KESK

* ADIYAMAN KESK