METİN YOKSU

İnsanların sokağa çıkmadığı 17 günde bahar, doğada rengarenk görüntüler oluşturdu. Batman ve çevresindeki kuraklığa rağmen tarlalar, gelincik ve papatya gibi kır çiçekleriyle donandı.

Batman ve çevresinde baharla renklenen doğal güzelliklerden insanların çoğunluğu sınırlamalar nedeniyle mahrum kaldı. Zorunlu nedenlerle dışarıya çıkablenler de bu güzellikleri cep telefonları ile ölümsüzleştirdi.

SAATLERCE İZLENECEK MANZARA

Batman merkeze 30 kilometre uzaklıkta Oymataş köyü yolunda bulunan bağ evinin önündeki gelincik tarlası, görenleri kendisine hayran bıraktı. Yaklaşık beş dönümlük arazide açan gelincikler bölgenin çobanı, hayvanlarını otlatırken renkli fotoğraflara fon oldu.

Tarla sahibi Keleş Keskin, “Buralara virüs nasıl gelsin. Çok güzel bir yer burası. Evimizin önü bu yıl bu şekilde çiçek açtı. İnsanın bu manzarayı görüp seyredesi geliyor saatlerce. Bu yıl pandemi var kimse gelemedi, buralara. Bahar güzel geçti her şeye rağmen ama bu doğal güzellikleri korumasını da bilelim” dedi.

Hatice Keskin ise “İnsanlar normalde her yıl buraya gelirdi. Bir bu yıl hem pandemi hem yasaklar nedeni ile kimse gelmedi. Ama seneye herkesi buraya bekleriz. Bu bölgede özellikle papatyalar ve gelincikler çıkar” dedi.

BEBEKLERİ İÇİN HATIRA FOTOĞRAFI

Hastane dönüşü köy yolunda gelincik tarlasını gören Sevda Fırat ise, “Eşimle birlikte hastaneye giderken buranın çiçek açtığını biliyorduk. Biz de çocuğumuza bir hatıra bırakmak için bu güzelliğin içinde fotoğraf çekmek istedik. Burada gelincik, hardal ve papatya çiçeklerini görüyoruz. Doğa burada bize bu çiçekler ile gülümsüyor. Bir dahaki bebeğimiz ile birlikte bu güzelliklerde yeniden fotoğraf çekmeyi umut ediyoruz” diyerek her şeyin normale dönmesini istediğini söyledi.

 

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Önce detay görüntüler

* Balıkçı avlanması

* Drone ile gün batımı

* Drone çekimleri ile kuşların çekimi

* Çiçek detayları

* Sıra ile röpörtajlar: Keleş Keskin-Hatice Keskin-Sevda Fırat