Seydişehir Belediyesi iştiraki olan SEBELTAŞ A.Ş.’de, 25 çalışanı kapsayan toplu sözleşme imzalandı.

Agrega ve hazır beton üreten SEBELTAŞ A.Ş.’de 25 çalışanı 2 yıllık dönem için kapsayan, yeni toplu sözleşme imzalandı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, sözleşmenin tüm işçilere hayırlı olmasını diledi.

Maaş ve sosyal haklarında iyileştirme yapıldığını söyleyen Başkan Tutal, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz aylarda belediyemiz bünyesinde SEYPAŞ bünyesinde çalışan işçilerimizi ilgilendiren toplu sözleşmemizde çalışanlarımızın sosyal hak ve maaşlarında yüzde 30 oranında bir artış gerçekleştirmiştik. Aynı oranda belediyemizin iştiraki olan ve ürettikleri ürünlerle şehrimize ve bölgemize değer katan SEBELTAŞ A.Ş.’de çalışan 25 çalışanımızı ilgilendiren toplu sözleşmede de yüzde 30 oranında bir artış gerçekleştirdik. 2 yıl boyunca geçerli olacak toplu iş sözleşmemizin işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Türkiye Maden-İş Sendikası Konya ve Havalisi Şube Başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, “Belediye Başkanımız Mehmet Tutal, işçilerimizin her zaman yanında olduğunu, emeklerini karşılıksız bırakmadığını her daim bizlere gösterdi. Bunun son örneği de bugün imzalanan toplu sözleşmemizdir. 25 işçi arkadaşlarım adına başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.