Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi ve akademide gerçekleştirilen çalışmalar, Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) tarafından Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülü’ne layık görüldü. Ödül’ü 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek törenle alacak olan Lüleburgaz Belediye Başkanı  Murat Gerenli, “Kadınıyla erkeğiyle eşitlikçi bir anlayışla geleceğe yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Lüleburgaz Belediyesi'nin yaptığı başvuruyu değerlendiren SODEV, “Kadınların Kente Erişimi ve Kent İçi Hareketlilik ile İlgili Sunulan En İyi Uygulama” arasında Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademisi’ni (LYKA) ödüle layık gördü.  LYKA’ya ödülü getiren ise kadınların kent yaşamına erişimini ve katılımcılığını artırması oldu.

Ödüller, 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul’da düzenlenecek törenle verilecek. Ödülü Lüleburgaz halkı adına Başkan Gerenli alacak.

EŞİTLİKÇİ ANLAYIŞ VURGUSU

SODEV’den ödül almanın gurur verici olduğunu söyleyen Başkan Gerenli, eşitlik vurgusu yaptı. Başkan Gerenli, “Türkiye'nin öncü vakıflarından biri olan Sosyal Demokrasi Vakfı tarafından Lüleburgaz Yıldızları Kadın Akademimiz ve orada her birlikte yapmış olduğumuz uygulamalar Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülü'ne layık görüldü. Kadınıyla erkeğiyle eşitlikçi bir anlayışla geleceğe yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.