Lüleburgaz Belediyesi’nin düzenlediği göç temalı ‘Ulusal Resim Yarışması Sergisi’, kapılarını Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi (LYSA) Sergi Salonu’nda sanatseverlere açtı. Sergi, 8 Ocak’a kadar ziyarete açık kalacak.

‘2022 Göç Yılı’ çerçevesinde düzenlenen ve seçici kurul tarafından değerlendirilen ‘Ulusal Resim Yarışması’nda dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen 22 adet eserden oluşan sergi, törenle açıldı. Açılışa Lüleburgaz Belediyesi Başkan Vekili Kemal Pektaş, Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Kaya Atay, jüri üyeleri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşma yapan Lüleburgaz Belediyesi Başkan Vekili Kemal Pektaş, şunları söyledi:

“Sanat hem insanın yaratıcı yönünü biçimlendirir hem de onun toplumsal varlığının bir parçasını oluşturur. göç temalı resim yarışmamızda dereceye giren sanatçılarımızı ve sanat çalışmalarını değerlendiren jüri üyelerimizi kutluyorum.”

Açılışın sunuculuğunu üstlenen Lüleburgaz Belediyesi Rekreasyon Uzmanı İsmet Altay Süpürgeci de LYSA’nın sanat merkezi konumuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi hem bulunduğu konum itibariyle hem de içindeki sinema, heykel, resim, müzik atölyeleri gibi atölyeleriyle sürekli sanat üreten eşsiz bir merkezdir.”

Jüri üyelerinden Erol Çopur ise Türkiye’nin dört bir yanından gelen eserlerin birbirinden güzel olduğunu ve jürinin değerlendirme aşamasında zorlandığını belirterek, “Göç temalı Ulusal Resim Sergisi nedeniyle Türkiye’nin birçok yerinden çok güzel çok değerli eserler geldi. Jürinin seçmekte zorlandığını düşünüyorum. Sergi buradaki güzel sanatlar lisesi öğrencilerine, Lüleburgazlı sanatseverlere iyi bir seyirlik oluşturacak diye düşünüyorum” dedi.

İkincilik ve üçüncülük derecelerini elde eden eserlerin sahipleri Uğur Akın ile Selin Zehra Eker de açılışta yer alarak, eserleri hakkında bilgi verdi. Akın, “Eserim iki haftamı aldı. Boyamaktan daha çok düşünce kısmı süremi aldı. Bu resimde karanlık bir dönemden aydınlık bir döneme gidişi temsil ettirmeye çalıştım” diye konuştu.

Selin Zehra Eker ise “Eserimde doğu ve batının arasındaki çatışmayı ve şu anda maalesef ülkemizdeki beyin göçünü, çoğu gencin gitmek istedikleri ülkelerin bayraklarını çizdim” dedi.