“Marmarisli Köy Okulları Bilimle Buluşuyor” adıyla yeni bir proje başlatıldı. Bu kapsamda Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, eğlenceli bilim etkinliklerini köy okullarında eğitim gören çocukların ayağına götürdü. Öğrencilere etkinlik sonunda ‘Çocuklar için Nutuk’ da dağıtıldı.

Marmaris Belediyesi İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, Üreten Çocuklar Akademisi Derneği iş birliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle yeni bir proje başlatıldı. Öğrencileri, bilimle tanıştıran İçmeler Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı, parka gelemeyen köy okulu öğrencileri için etkinlikleri köy okullarına taşıdı. Bu kapsamda ilk etkinlik, Bayır Muhittin Çoban İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Etkinliğe, Marmaris Belediyesi Başkanvekili Ali Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sibel Kısa ve Bilim Parkı yetkilileri katıldı. Farklı yaş grupları için parmak izi ve matematiği, gölge tiyatrosu, volkanik patlama, karışımları ayırıyorum gibi etkinlikler yapıldı. Etkinlik sonunda öğrencilere Marmaris Belediyesi tarafından bastırılan ‘Çocuklar için Nutuk’ isimli kitap dağıtıldı.

ÇOCUKLARA NUTUK DAĞITILDI

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren proje yetkilisi Ayça Asuman Hacımustafaoğlu, etkinliğin 8 köy okulunda daha gerçekleştirileceğini belirterek “Amacımız bilimi çocukların ayağına götürmek. Onlar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Ayrıca belediyemiz tarafından hazırlanan  ‘Çocuklar için Nutuk’ isimli kitabı da dağıtıyoruz” dedi.

Etkinlik hakkında konuşan çocuklar ise çok eğlendiklerini söyleyerek, “Okulumuza gelen bilim şenliğini çok sevdik, hem yeni şeyler öğrendik hem de öğrenirken çok eğlendik. Bizleri düşünen yetkililere çok teşekkür ediyoruz” diye konuştular.