Konya Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seyyid Harun Veli Çevre Düzenleme Projesi’nin peyzaj çalışmalarını inceledi. Tutal, “Çocuk oyun parkı, hediyelik eşya satış dükkânları, Seyyid Harun Veli’nin inşa ettiği şehir kalesinin temsili kapıları yapılacak, peyzaj çalışmaları yürütülecek ve tarih ile kültürü bir arada yaşayacağız” dedi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seyyid Harun Veli Çevre Düzenleme Projesi’nin peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi. Tutal, projeye ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Çarşı merkezi Arasta Çarşısı’nda cephe sağlamlaştırma çalışmalarını tamamlamıştık. Yine camimizin yan tarafında bulunan alanda bir çevre düzenlemesi yaparak Seydi Kafe’yi hayata geçirdik, bu bölgemizde sosyal alan oluşturduk. Bugün hayata geçirilen ‘Seyyid Harun Veli Çevre Düzenleme Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte de bu bölgemiz, Seydişehirimizin cazibe merkezlerinden birisi olacak. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte yürüttüğümüz bu projede caminin çevresindeki duvarlar yıkılacak, meydan düzenlemesi yapılarak yürüyüş alanları oluşturulacak. Çocuk oyun parkı, hediyelik eşya satış dükkânları, Seyyid Harun Veli’nin inşa ettiği şehir kalesinin temsili kapıları yapılacak, peyzaj çalışmaları yürütülecek ve tarih ile kültürü bir arada yaşayacağız.”