Aydın'ın Söke ilçesinde doğuştan SMA (Spinal Musküler Atrofi) Tip 1 hastası olan 27 aylık İkra Deniz Pamuk'un, Dubai’de 'zolgensma' gen tedavisi görebilmesi için 18 milyon TL gerekiyor. Aile bugüne kadar yaklaşık 6 milyon TL toplayabildi. Kızlarının çok az zamanı kaldığını ve gelecek yardımları beklediklerini aktaran baba Mehmet Pamuk, “Dubai’ye gitmek için yaklaşık 12 milyon liraya daha ihtiyacımız var. Bu parayı acilen toplamamız gerekiyor” dedi.

Sarıkemer Mahallesi'nde yaşayan Mustafa ve Emel Pamuk çiftinin iki çocuğundan İkra Deniz Pamuk’a (2), geçen yıl Mayıs ayında henüz 70 günlükken İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde SMA Tip 1 teşhisi konuldu. Doktorlar, aileye minik kızın 2 yaşına gelmeden sadece yurt dışında yapılabilen zolgensma gen tedavisi görmesi gerektiğini söyledi. Tedavi için Dubai’deki bir hastane ile 18 milyon liraya anlaşan (2 milyon 250 bin dolar) aile, bugüne kadar yaklaşık 6 milyon lira ( 707 bin dolar) topladı.

Yaklaşık 15 gün önce organizatör olduğunu iddia eden Serdal Kara, aileyle iletişime geçerek İkra Deniz için 28 Ağustos’ta ünlü pop müzik sanatçısı Serdar Ortaç ile eski manken Tuğba Özay’ın da katılacağı bir yardım konseri düzenleyeceğini söyledi. Kara, Altın Güvercin Amfi Tiyatro’nun kendilerine tahsis edilmesi için Kuşadası Belediyesi’ne başvurdu. Yetkililer tarafından Kara’ya aynı tarihte amfi tiyatroda Mabel Matiz’in sahne alacağı, konserin başka bir tarihte veya yerde düzenlenmesi durumunda destek olunacağı bildirildi. Bunun üzerine Kara, bazı basın ve yayın organlarına Kuşadası Belediyesi ile ilgili gerçekleri yansıtmayan açıklamalarda bulundu. Kara, Kuşadası Belediyesi’nin minik kız yararına yapılacak konser için yer vermediğini iddia etti.

Bu arada, Serdal Kara tarafından yapılması planlanan konserde de iki sanatçının yer almayacağı ortaya çıktı. Ortaç’ın aynı tarihte Çeşme’de olacağı, Özay’ın da Alanya’da Ceberruh isimli filmin gala gecesinde sunuculuk yapacağı öğrenildi.

SANATÇILAR: “HABERİMİZ YOK, ORGANİZATÖRÜ TANIMIYORUZ”

Serdar Ortaç’ın menajeri Zeki Dönmez, “Ben, kendisini tanımıyorum. Serdal Kara ile uzaktan yakından bir ilgim yok. Bizim 28 Ağustos’ta Denizli’de bir konserimiz var. SMA’lı çocuklar için sadece Denizli’de konser düzenliyoruz. Bunun dışında ne Aydın ne de Kuşadası’nda bir konsere katılmayacağız” dedi.

Tuğba Özay ise “Serdal Kara beni aradı. Konudan haberim var. SMA hastası İkra Deniz Pamuk için yardım konserine ve organizasyonuna katılamayacağımı kendisine söyledim. Çünkü 28 Ağustos’ta Alanya’da Ceberruh isimli sinema filminin gala gecesinde sunuculuk yapacağım. Burada benim ismim üzerinden bir suistimal yapıldığını düşünüyorum. İnsanların iyi niyetini bu şekilde kullanmak hiç hoş değil” diye konuştu.

“BAŞKAN GÜNEL HER ZAMAN DESTEK OLDU”

Baba Mehmet Pamuk ise kızının vaktinin giderek tükendiğini söyledi. Acılı baba Pamuk, İkra Deniz’in bir an önce tedavi olması gerektiğini belirterek, “Kızım şu an 11 kilogram. Eğer 13 kilogramı aşarsa Dubai’de zolgensma gen tedavisini göremeyecek. Çünkü bu tedavide ağırlık sınırı var. Dubai’ye gitmek için yaklaşık 12 milyon liraya daha ihtiyacımız var. Bu parayı acilen toplamamız gerekiyor. Serdal Kara da bu amaçla 15 gün önce bize gelerek yardım konseri düzenleyeceğini söyledi. Serdar Ortaç, Petek Dinçöz ve Tuğba Özay’ın bu yardım konseri ve organizasyonda yer alacağını, oradan toplanan paraların İkra Deniz’in tedavisi için kullanılacağını belirtti. Ona inandık. Lütfen bizimle kimse oyun oynamasın. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve ekibi bu süreçte bize her anlamda destek oldu. Başkanımızı kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.