Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Genç Akköy Sitesi’ndeki Atatürk büstünün açılışına katıldı. Başkan Ataç, “Ulu Önderimiz Atatürk’e olan bağlılık ve sevgi giderek büyüyor. O’nun izini milletimizin yüreğinden silemezler” dedi.

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Aşağıkartal Mahallesi’nde bulunan Yeni Akköy Sitesi’nde Atatürk büstünün açılışına katıldı. Site yönetimi tarafından düzenlenen ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan törende Başkan Ataç, site sakini emekli Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ve komşuları ile bir araya geldi.

Burada bir konuşma yapan Başkan Ataç, “Ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük değerlerimizden biridir. Bugün yaşadığımız bu vatanı, özgürlüklerimizi, egemenliğimizi, kısacası birçok şeyi kendisine borçluyuz. Ulu Önderimiz Atatürk’e olan bağlılık ve sevgi giderek büyüyor. O’nun izini milletimizin yüreğinden silemezler. Öte yandan Atamıza saldıranlar, kendisi ile kavga etmeye çalışanlar, acizce bir çaba içinde. Onların bilmedikleri bir şey var; Mustafa Kemal Atatürk’e ne kadar saldırırlarsa saldırsınlar, zarar veremezler. Tam aksine, farkında bile değiller ama Atatürk’e olan sevgiyi daha da artırıyorlar. Biz de O’nun açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI ATATÜRK’ÜN İZİNDE YETİŞTİRİYORUZ”

Emekli Eskişehir Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü ise “Komşularımız ve site yönetimimiz ile birlikte, sitemizin girişine güzel bir Atatürk büstünün çok yakışacağına karar verdik. Birlikte güzel bir kaide hazırladık ve büst için de Ahmet Başkanımızdan yardım rica ettik. Kendisi de seve seve yardımcı olacağını ifade ederek bu güzel büstü bizlere ulaştırdı. Gerçekten de çok yakıştı, bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bizler, çocuklarımızı Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde yetiştiriyoruz. Sitemize hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından site sakini çocuklar, Atatürk büstünün açılışını gerçekleştirdi. Çocuklar, kendileri ile birlikte Onuncu Yıl Marşı’nı da söyleyen Başkan Ataç’a büst için teşekkür etti.