Turgutlu Belediyesi ile Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği iş birliğiyle, bu yıl 11 Şubat 2023 Cumartesi günü ‘2. Toplu Sünnet Şöleni’ düzenlenecek. 

Belediye, çocuklarına sünnet düğünü yapmaya imkanı olmayan aileler için toplu sünnet töreni düzenliyor. Pandemi sebebiyle iki yıldır ara verilen sünnet şöleninde, 5-12 yaş grubu arasındaki çocuklar ücretsiz olarak sünnet ettirilirken, kıyafetleri de hayırseverler tarafından karşılanacak. Şölen için bugün itibariyle başlayan kayıtlar, 23 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. 

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Bülent Gökmen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sorumlusu Metin Akgül ile birlikte, Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği Başkanı Alev Güzel ve dernek üyeleriyle toplantı yaptı. Toplantıda, Toplu Sünnet Şöleni’nin hazırlıkları ve ayrıntıları görüşüldü.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Fırat Honaz, şöyle konuştu:

“Gelenekselleştirmeye çalıştığımız organizasyonlardan bir tanesi sünnet şölenimiz. Bunun ilkini daha önce gerçekleştirmiştik. Pandemi sebebiyle ikincisini bu yıl yapmayı planladık. Sünnet düğünümüz, 11 Şubat tarihinde gerçekleşecek ama biz, 24 Kasım Perşembe günü itibariyle çocuklarımızın kayıtlarını almaya başladık. Bu sene sünnet organizasyonumuzu Turgutlu Kadınlar Kulübü ve Yardımlaşma Derneğimiz ile ortaklaşa gerçekleştireceğiz. Onlara da şimdiden emekleri ve katkıları için teşekkür ediyorum.”

Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği Başkanı Alev Güzel ise şunları söyledi:

“HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ”

“Turgutlu Belediyesi ile birlikte bu organizasyonun paydaşı olmaktan dolayı onur duyuyoruz. Dernek olarak en sevdiğimiz şey çocukları mutlu etmek. Başkanımız Sayın Çetin Akın böyle bir davette bulununca biz de koşarak geldik. Bu anlamda da hayırseverlerimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi buluşturmuş olacağız. Turgutlu Kadınlar Kulübü Yardımlaşma Derneği olarak hayırseverlerimizin desteğiyle çocuklarımızın sünnet kıyafetlerini almayı düşünüyoruz. Buradan hayırseverlerimizin desteğini bekliyor, bu mutluluğa ortak olmalarını istiyoruz.”