Yenimahalle Belediyesi, Batıkent’in kurucularından olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ın ismini verdiği Karayalçın Kent Meydanı’nı 12 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da açıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış kurdelesini keseceği törende ünlü şarkıcı Burcu Güneş sahne alacak.

Batıkentliler'in sıklıkla uğradığı ve buluşma noktası haline gelen Karayalçın Kent Meydanı’nda yenileme işlemini tamamlayan Yenimahalle Belediyesi, yeşil alan, tören ve toplanma alanı başta olmak üzere tüm meydanı baştan aşağı yenileyerek vatandaşın kullanımına sundu.

Yenilenen modern yüzüyle ve yeni ismiyle meydanın tüm Ankaralının hizmetine sunulduğunu kaydeden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kentler meydanlarıyla yaşar. Meydanların bir bir ortadan kaldırıldığı günümüzde Batıkent’e böyle bir meydan kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

DAHA MODERN, DAHA YEŞİL

12 Haziran Cumartesi günü saat 18.30’da resmi açılışı yapılacak olan kent meydanında törenlerin yapıldığı alanda bulunan Atatürk Anıtı da değiştirildi. Kent meydanında, konser ve tören alanı, su gösterisi özelliğine sahip süs havuzu, oturma alanları ve açık hava sinema gösterim alanlarının yanı sıra Heykeltraş Aslan Başpınar tarafından yapılan ve meydanın farklı noktalarına yerleştirilen heykel grupları da yer alıyor. Eski kent meydanına göre daha yeşil ve daha modern hale gelen meydanda, ağaç ve bitki grubu sayısında büyük artış yapıldı. Eski alanda Çınar, Akasya, Süs Eriği, Söğüt, Ihlamur, Süs Kirazı gibi yapraklı ağaç sayısı 105 iken yeni alanda 308’e, Çam ve Sedir gibi ibreli ağaç sayısı 95 iken 180’e, çalı grubu sayısı ise 88’den 587’ye çıktı.

ÇEVREYE DOST MEYDAN

Kent meydanında uygulanan, su ve enerji tasarrufu sağlayan sistemler hakkında da bilgi veren Yaşar, “Karayalçın Kent Meydanı Türkiye’nin ilk akıllı yeşil alan olma özelliğini taşıyor. Yenileme çalışmalarında uyguladığımız ve alanın tümüne yerleştiren sensörler sayesinde yeşil alanlar uzaktan müdahale ile gerektiği kadar sulanıyor. Bunun yanında Karayalçın Kent Meydanı’nın aydınlatması için enerji tasarrufu sağlayan sistemler kullanıldı. Batıkent bölgesinin projelendirilmesinde büyük emeği olan Sayın Murat Karayalçın’ın ismini kentin simgesi haline gelen bu meydanda yaşatmaktan ve Yenimahalle’ye nesiller boyu kullanılacak bir Kent Meydanı kazandırmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum” dedi.