Stoneman Willie olarak tanınan ABD’nin en eski mumyası, 7 Ekim’de düzenlenecek cenaze töreniyle Forest Hills Anıt Parkı’na gömülecek.19 Kasım 1895’te yerel bir hapishanede böbrek yetmezliğinden ölen ve yeni mumyalama teknikleri deneyen bir cenaze görevlisi tarafından kazara mumyalanan bir alkolik olan bu kişinin gerçek kimliği bilinmiyor. Çünkü bir asırdan fazla süre önce yankesicilik suçundan tutuklandığında sahte isim vermişti.

Cenaze evindeki bir tabutun içinde yatan adam, siyah bir takım elbise ve papyonla görülüyor. Mumyalandıktan sonra saçları ile dişleri sağlam kaldı ve cildi köseleşti.

Auman Cenaze Evi, 37 yaşındaki Stoneman Willie’nin kimliğinin tarihi belgeleri kullanarak tespit edildiğini ve bu hafta içinde cesedin defnedilmesiyle adını açıklayacaklarını söyledi. Şimdiye kadar onun hakkında İrlandalı kökleri dışında pek bir şey bilinmiyordu.Yerel tarihçi George M. Meiser XI, Washington Post’a Auman’ın kendi tarifini mumyalama işleminde kullanılan bir kimyasal olan formalinle karıştırdığını söyledi. Ve aşırı miktar da adamın vücudunu taşlaştırdı.

Kurum, Stoneman Willie’nin gerçek adının, bu hafta sonu naaşı gömüldüğünde mezar taşının altına yazılacağını açıkladı. (sözcü)