Eski bir Goldman Sachs yöneticisi, kaotik çalışma ortamının kendisini zihinsel ve fiziksel sağlık krizine ittiğini iddia ettikten sonra Londra'da bankaya 1 milyon sterlinden (1,3 milyon dolar) fazla tazminat davası açtı.

Goldman'ın 2018-2021 yılları arasında Londra'daki küresel işe alım müdürü olan 55 yaşındaki Ian Dodd, imkansız taleplere ve aşırı çalışma saatlerine maruz kaldıktan sonra majör depresif bozukluk ve kalp sorunları geliştirdiğini iddia etti. Dodd, "fiziksel ve psikiyatrik sağlık sorunları" için bankaya dava açtı.

HAFTADA 80 SAAT ÇALIŞTIRMIŞLAR

Dodd'un avukatları bu hafta kamuoyuna açıklanan belgelerde, "Ağır iş yükü ve buna bağlı olarak çalışırken karşılaştığı stres ve belirsizlik kendi hayatına son vermek istemesiyle sonuçlandı" dedi.

Seyahat süresi hariç haftada 80 saatten fazla çalıştığını belirten Dodd, birçok meslektaşının "yıpranmış ve duygusal" olduğunu, ancak bu duygusal karşılaşmalar için kendisine hiçbir zaman destek sağlanmadığını söyledi.

Dodd, hastalığının mali etkisinin "yıkıcı" olduğunu da iddia etti. Bu durum nedeniyle ipotek ödemelerinde temerrüde düştüğünü belirtirken 2022'nin sonlarında evini satmak zorunda kaldığını söyledi.

BANKA İDDİALARI REDDETTİ

Yatırım bankasının bir sözcüsü iddiaların "dayanaktan yoksun" olduğunu söyledi ve "Eğer baskı hissediyorsa, bu kendi kendine oluşmuştur; ona empoze edilmemiştir" dedi.

Goldman'ın avukatları ise savunma belgelerinde "Eğer aşırı saatlerde çalıştıysa, bunun nedeni bunun gerekli olması ya da kendisinden beklenmesi değildi" dedi. 

KÖTÜ ŞÖHRETE SAHİP

Goldman'ın çalışma koşulları, son yıllarda aşırı çalışma saatlerinin çalışanların sağlığını etkilediği iddialarıyla inceleme altına alınmıştı. Genç bankacılar 2021 yılında haftada 100 saat çalışmaktan ve "insanlık dışı" koşullardan şikayet etmişlerdi.

Ünlü yönetmen öldü Ünlü yönetmen öldü

Wall Street bankaları uzun çalışma saatleri kültürüne sahip. Ancak Goldman, kıdemli personelin sınırsız tatil yapmasına izin vermek de dahil olmak üzere yenilikçi önlemlerle bu şikayetlerden kurtulmaya çalışıyor.