İspanya'da Paskalya kutlamaları için hazırlanan resmi posterdeki Hz. İsa resmi büyük tartışma yarattı.

Japonya'da bakanlar istifa etti Japonya'da bakanlar istifa etti

Seville'deki kutlamalar öncesi tanıtımı yapılan poster ülkeyi ikiye böldü. Bazı İspanyollar, Hz. İsa tasvirini "zevkten yoksun ve fazla erotik" buldu. 

Seville Kent Konseyi'nin hafta sonunda tanıtımını yaptığı postere saatler içinnde binlerce itiraz geldi. Posterin derhal geri çekilmesini talep eden dilekçeye binlerce kişi imza attı.

Birçok İspanyol Katolik, çıplak Hz. İsa resminin Hıristiyan değerleriyle bağdaşmadığını savundu. Resmi yapan sanatçı Salustiano García ise Hz. İsa tasvirinin Katolik sanatına tamamen uygun olduğunu söyleyerek "Resimde ayıp şeyler görenler kendi içlerindeki kirli şeyleri yansıtıyor" dedi. Garcia, tepkilerin kültürsüzlükten kaynaklandığını, Hıristiyan sanatını bilen kişilerin bu resmin son derece doğal olduğunu anlayacağını kaydetti. 

Seville'nin muhafazakar Belediye Başkanı José Luis Sanz, resmin farklı ve cesurca olduğunu söyleyerek Garcia'ya destek verdi. Kentteki LGBT hareketi liderleri de resmi "çığır açan bir eser" diye niteledi. Aşırı sağcı Katolik örgüt Instituto de Política Social ise, resmin geri çekilmemesi halinde mahkemeye gideceğini duyurdu.  (sözcü)

DÜNYA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ