HABER: EKİN KORKMAZ

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi'nin 2020-2021 yıllarında Aydın İl Başkanlığı görevini yürüten ve istifa ettiğini açıklayan  Selçuk Yasan, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu tarafından yeniden il başkanı olarak görevlendirilmişti. Yasan, atamasına ve Aydın'daki yerel seçimlerde izleyecekleri yol haritasına ilişkin Aydın Haberleri'ne özel açıklamalarda bulundu. 

"GEÇMİŞE DAİR FAZLA ŞEY KONUŞMADIK"

Geçmişte il başkanlığından istifa eden Yasan, partisi ile diyaloglarının hiç kopmadığını söyledi. Yasan, "Biz aslında temasdaydık. Görüşmelerimiz oldu. Geçmişe dair fazla şey konuşmadık. Çünkü biz yeniden başlamak, Aydın’daki teşkilatlatları tekrardan kurmaktı amacımız. Süreç alında zor değildi. Ankara’ya gittik. Sayın Genel Başkanımız ile görüştük. Aydın için istişarelerde bulunduk. Ardından da Aydın’a geri geldim. Burada çalışmalara hız kazandırdık" dedi.

"BERABER VERİLEN BİR KARARDI"

Partisi için çok emeğinin geçtiğini söyleyen Yasan; "Sonuçta burada partinin kurucularıyız. Emeğimiz çok geçti. Bütün arkadaşlarla da istişare ettik ve yeniden Gelecek Partisi’ni Aydın’da hakettiği yerlere getirelim diye beraber verilen bir karardı. Burası sonuçta bizim evladımız gibi oldu. Ondan ziyade devam edelim dedik" diye konuştu.

"SAADET PARTİSİ İLE BİR İTTİFAKIMIZ VAR"

Aydın'da Saadet Partisi ile ittifak içerisinde olduklarını söyleyen Yasan; "Bildiğiniz üzere yerelde Saadet Partisi ile bir ittifakımız var şu anda. Saadet Partisi’ndeki arkadaşlarlar da görüşüyoruz bu konuda. Yani onların aday çıkardığı yerde bizler aday çıkarmayıp onları destekleyeceğiz. Veyahutta bizim aday çıkardığımız yerde onlar bizi destekleyecekler. O türlü ittifaklarımız var şu anda." dedi.

"BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN AYDIN HALKININ HAKETTİĞİ HİZMETİ ALMASI"

Aydın'ı hakettiği yerlere getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Yasan; "Biz halkımız için hangisi daha hayırlısı ise onunla ittifak yapma taraftarıyız. Tabi farklı partiler gelecekler, illa ki konuşacaklar ama bunlar genel merkez bazında olduğu için biz orada verilen kararlara bağlıyız. Ama böyle toplu halde baktığımız zaman bizim için gerçekten en önemlisi, Aydın halkının hakettiği yeri ve hakettiği hizmeti almasıdır. Bu da hangi ittifakla olursa olsun sonucunda hayırlı bir ittifak olacağına inanıyorsak, biz ittifakta herkesi destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

"AYDIN İYİ YÖNETİLİYOR"

Yasan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıkladığı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na başarılar dileyerek; "Aydın’da yönetimde güzel şeyler yapıldı. Biz güzel yapılan her şeyin arkasında duruyoruz. Hoş olmayan şeyleri de dile getiriyoruz. O da bir gerçek. Malum Özlem Hanım Aydın’ı iyi yönetiyor. Kendisi de tekrar aday, buradan kendisini başarılar diliyorum. Recep Bey İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı'ndan istifasını verdi. Belediye başkanlığı aday adaylığı için. Ona da buradan başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Tabakhane Deresi'nde sular yükseldi Tabakhane Deresi'nde sular yükseldi

"PARTİLERİN SEÇİM SÜRECİ HARİCİNDE DE HALKIN ARASINA GİRMESİNİ İSTERİM"

Siyasi partilerin yalnızca seçim döneminde halk ile buluşmaması gerektiğini vurgulayan Yasan; "Siyasi partilerin seçim süreci haricinde de halkın arasına daha çok girmesini isterim. Görüyoruz ki bu daha çok seçim sürecinde ağırlıklı oluyor. Bizler halkla iç içeyiz. Kapımız her zaman açık. Vatandaşa buradan yine sesleniyorum buyursunlar gelsinler, çayımızı kahvemizi içsinler. Onlarla da görüşelim dertlerini dinleyelim. Ama aynı zamanda biz de vatandaşın ayağına gideceğiz. Bizler de belirli organizasyonlar yapacağız. Kırsal bölgelerimize, ilçelere baya yoğunluk harcayacağız. Bence burada önemli olan iletişim. Seçim dönemi olmadığı zaman ben şahsen bu iletişimi az görüyorum" diyerek iletişimin sürekli olması gerektiğinin altını çizdi.

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Her partiden vatandaşa kapılarının açık olduğunu söyleyen Yasan; "Bizim amacımız Aydın’a hizmet verebilmek. Biz de küskünlük yoktur. Hani AK Parti, CHP veya başka partinin üyesi de bizim gelip kahvemizi çayımızı içebilir. Biz kapıdan buraya giren vatandaşlarımıza dün nereye oy verdin veya yarın nereye oy vereceksin diye de sormuyoruz. Bizim sadece amacımız burada vatandaşlarımızla, halkımızla iç içe olup, onlardan gelecek olan istekleri, talepleri doğru yerlere iletmek ve elimizden geleni yapmak" şeklinde konuştu.